Hodonín: Do města přijela vědecko-technická show

16.11.2021 16:01

Na Masarykově náměstí je umístěna mobilní digitální dílna FabLab Experience.

Hodonín: Do města přijela vědecko-technická show
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

V digitální dílně na hodonínském náměstí si mohou zájemci mohou vyzkoušet 3D tisk, laserový řezací plotter a jiné moderní technologie.

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí
V prostorách bývalé restaurace v přízemí radnice si mohou zájemci vyzkoušet své technické dovednosti v dílně Polybus a v budově muzea se sálem Evropa je k vidění upravená zmenšená verze modulu, který Jihomoravský kraj představuje na světové výstavě EXPO 2021 v Dubaji.

Unikátní interaktivní EXPO modul z dílny architektů Chybik+Kristof a studia Visualove zhlédnete v budově sálu Evropa na Národní třídě do 28. listopadu. Jeho prostřednictvím se seznámíte s mikrosvětem i vesmírnými dálkami. Otevřeno je denně kromě soboty (pondělí až pátek: 8.00 - 12.00 a 12.30 - 16.30, neděle 13.00-17.00). V den státního svátku, ve středu 17. listopadu, je modul k vidění v době od 13.00 do 17.00.

V prostorách bývalé restaurace pod radnicí je možné navštívit dílnu Polybus s technickou učebnou ukrývající pájky, termolisy a další přístroje. Technická dílna však bude otevřena pouze v pátek 19. listopadu.

Dílny jsou otevřeny nejen školám, ale především široké veřejnosti, rodinám i dětem, kteří si mohou otestovat své schopnosti práce s tímto speciálním nářadím. Na místě jsou přítomni také zkušení lektoři, připraveni představit zajímavé fyzikální jevy a poutavé pokusy. Vstup je volný!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…