Hodonín: Kino Svět má u diváků úspěch

17.07.2022 14:27 | Tisková zpráva

Hodonínské kino Svět patří mezi patnáct nejnavštěvovanějších klasických kin ze zhruba sedmi stovek pravidelných promítacích míst v České republice. Potvrzují to údaje Unie filmových distributorů ČR. Ve druhém čtvrtletí v Hodoníně do kina zavítalo víc než 15 tisíc diváků. Popularita kina po náročné rekonstrukci ukončené v loňském roce roste.

Hodonín: Kino Svět má u diváků úspěch
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

„Přeskočili jsme v číslech i vyhlášená kina ve větších městech jako je Prostějov, Hradec Králové nebo Praha s Brnem,“ hodnotí výsledky návštěvnosti vedoucí kina Daniel Krátký. „Dostáváme se mezi nejvýraznější kina.“

Hodonínské kino se u diváků dobře zapisuje také uváděním předpremiér filmů a delegacemi i zdravicemi od mnoha lidí z filmové branže. „Pozdravil nás například Václav Kopta, komici Tři tygři, Jakub Wehrenberg nebo artová režisérka Andrea Culková,“ vyjmenovává vedoucí kina. „Přímo do kina dojelo stand-up trio Na stojáka nebo delegace k filmu Promlčeno v čele s Igorem Barešem a hodonínskou rodačkou Julií Šurkovou. A další delegace chystáme, až začne sezóna. Do kina se vrátí i přenosy divadelních her, balety a opery,“ nastiňuje plány na novou sezonu Daniel Krátký.

Kino Svět bylo před rokem kompletně zrekonstruováno a řadí se k nejmodernějším menším kinům v republice. Disponuje dvěma sály, hlavním pro bezmála dvě stovky diváků, a menším, komorním sálem pro 37 sedících osob. Oba sály jsou vybaveny špičkovou audiovizuální a filmovou technikou.  V průběhu jednoho čtvrtletí kino přináší okolo stovky filmových hitů i menších produkcí nezávislých distributorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.