Hodonín: Lávka nad nebezpečnou silnicí je už na místě

23.11.2021 19:31 | Tisková zpráva

Lávka pro pěší a cyklisty přes frekventovanou silnici I/55 nedaleko zoologické zahrady se začíná rýsovat. O třetím listopadovém víkendu stavbaři osadili na připravené piloty dřevěnou konstrukci lávky.

Hodonín: Lávka nad nebezpečnou silnicí je už na místě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Přemostění silnice v místě, kde se v minulosti stalo několik nehod s tragickými následky, pomůže k větší bezpečnosti cyklistů, sportovců a návštěvníků lesa.

Hodně diskutovaným tématem byl požadavek Ředitelství silnic a dálnic, aby lávka byla kvůli plánovanému vybudování dálnice D55 pouze stavbou dočasnou. Na tento požadavek reagovalo město již při zadání projektové dokumentace. Jakmile se silnice první třídy změní v dálnici, bude lávka přemosťovat Starou Moravu.

Hodonín

Celková délka lávky včetně navazujících úseků bude měřit přibližně 251 metrů, přičemž samotné přemostění bude měřit 55 a půl metru. Lávka bude široká 3,80 metru. Součástí stavby za 26,7 milionu korun, jsou kromě dřevěné konstrukce také dva nosníky a navazující komunikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …