Hodonín: Město ocenilo nejlepší sportovce za rok 2019

11.03.2020 11:11

Vynikající atmosféra doprovázela slavnostní ceremoniál udílení cen nejlepším sportovcům města Hodonína za rok 2019. Ten je již každoroční součástí plesu sportovců, který se konal 7. března v domě kultury. Letos si skleněnou plastiku odneslo devět sportovních osobností, mezi nimiž nechybělo ocenění za mimořádný lidský čin.

Hodonín: Město ocenilo nejlepší sportovce za rok 2019
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Ples sportovců patří každoročně k jednomu z vrcholů společenské sezóny v Hodoníně. Nejinak tomu tento rok, kdy vyprodaný dům kultury přivítal příznivce sportu i významné sportovní osobnosti. Letošní ročník byl navíc speciálně věnován místnímu oddílu sportovního plavání. Mezi hosty tak zářili olympionici - plavci, Jana Pechanová a Květoslav Svoboda, kteří společně s desetibojařem Tomášem Dvořákem předávali ceny.

Ocenění pro nejlepší žákyni získala mistryně světa v dětském fitness Eliška Valčíková. Kromě titulu mistryně světa z řeckých Athén v kategorii 9 – 10 let má na svém kontě i titul mistryně Evropy a mistryně České republiky. Jejím domovským oddílem je SK Graceful Hodonín.

Kategorii žák ovládl zápasník Filip Bartošík z TJ Sokol Hodonín. Je několikanásobným mistrem ČR a rovněž vítězem několika mezinárodních turnajů. Jako žák se dostal do české reprezentace kadetů, kde v Poznani obsadil 3. místo.

Nejlepší juniorkou byla vyhlášena veslařka Lea Hýbnerová z Veslařského klubu Hodonín. Její specialitou je skif, na kterém vybojovala stříbrnou medaili na mistrovství České republiky. Je také majitelkou řady zlatých medailí z regat po celé České republice a Slovensku.

Hokejista Radek Kučeřík ovládl kategorii nejlepšího juniora. Momentálně hraje v Kanadě za tým Saskatoon Blades. Začínal však v Hodoníně odkud ve 14 letech odešel do Komety Brno. Byl součástí reprezentačních týmů v kategoriích U-16, U-17,U-18 a U-20. V roce 2017 s reprezentací U-17 přivezli z World Champions Challenge v Kanadě bronzovou medaili.

Nejlepším sportovcem města Hodonína v kategorii muž byl vyhlášen atlet Filip Sasínek. Cenu převzal z rukou šéftrenéra atletické reprezentace Tomáše Dvořáka. Mezi jeho nejvýraznější úspěchy patří bronz z halového mistrovství Evropy v běhu na 1500 metrů, je rovněž vítězem Zlaté tretry a stříbrným medailistou na mistrovství Evropy do 23 let. Aktuálně je halovým mistrem České republiky a v anketě Atlet roku obsadil 7. místo. „Oceněné mě velice těší. Jsem hrdý na to, odkud pocházím a vždycky je příjemné, když si na mě lidé vzpomenou, jak vedení města tak i ti, kteří o tom rozhodují,“ řekl po svém ocenění nejlepší sportovec Filip Sasínek.

Oceněna byla rovněž trenérská dvojice, konkrétně Jaroslava Zubalíková a Zdeněk Dvořák z Oddílu sportovního plavání Hodonín. Nejlepší trenéři města Hodonína pro rok 2019 vedou úspěšný tým žákovských kategorií a jejich svěřenci pravidelně bodují na mistrovstvích ČR a v Poháru ČR. Jaroslava Zubalíková se již pětadvacet let věnuje nejmenším dětem již od 1. třídy, Zdeněk Dvořák připravuje rovněž dorostenecké a dospělé kategorie v dálkovém plavání. Ocenění jim tak symbolicky předala právě dálková plavkyně, olympionička Jana Pechanová.

Cena byla udělena také nejlepšímu sportovnímu kolektivu města. Již po několikáté si titul odneslo družstvo žen - stolních tenistek z oddílu SKST Stavoimpex Hodonín. Tým ve složení Iveta Vacenovská, Natalia Partyka, Guo Ruichen, Solomiya Bratevko, Kateřina Pěnkavová a Markéta Ševčíková pod vedením kouče Jaroslava Mikesky se v sezóně 2018/2019 jako první český celek dostal do čtvrtfinále Champions league. Zde jen těsně podlehl německému mistru a několikanásobnému vítězi Champions league, týmu z Berlína. V roce 2019 rovněž již po šesté v řadě získaly titul mistryň ČR.

Samostatnou kategorií bylo v letošním roce ocenění za mimořádný lidský čin. To, že má srdce na pravém místě, dokázal dvanáctiletý hokejista Vojtěch Horňák. Ten cestou z tréninku pomohl neznámému muži, který zkolaboval. Ačkoliv místem prošla řada dospělých, jediný Vojtěch duchapřítomně vytočil číslo záchranky, zdravotníky navigoval až k místu a svou rychlou reakcí tak zachránil muži život.

Po bok sportovních legend našeho města se díky ocenění za celoživotní práci v oblasti sportu zařadila Iva Dvořáčková z Oddílu sportovního plavání Hodonín. V oddílu působí již od roku 1983. Jejíma rukama prošlo bezpočet dětí z Hodonína i okolí, které jsou jí vděčné za to, že je naučila dobře plavat. Trénování a výuce plavců se věnují také obě její děti, dcera Petra a syn Pavel, aktivními členy oddílu sportovního plavání jsou rovněž její 4 vnoučata. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…