Hodonín: Město otevřelo druhé kolo finanční pomoci z veřejných sbírek

27.07.2021 10:31

Druhým kolem pokračuje poskytování finanční pomoci města Hodonína svým občanům z prostředků z veřejných sbírek, které jsou určeny na odstraňování či zmírnění škod na majetku, způsobených tornádem.

Hodonín: Město otevřelo druhé kolo finanční pomoci z veřejných sbírek
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Zatímco v první kole, bezprostředně po pohromě, pomoc činila 50 tisíc korun na jeden rodinný či bytový dům bez ohledu na výši způsobené škody, ve druhém kole to je podle výše škody nebo v případě, že dům musel být zdemolován, 200 tisíc korun. O jednorázovou finanční pomoc z veřejné sbírky si mohou požádat i majitelé vozidel, jejichž vozidla byla při řádění živlu zcela zničena. O pomoc mohou žádat rovněž podnikatelé, OSVČ i právnické osoby, s provozovnou v Hodoníně, jež byla tornádem postižena.

Jedná se o druhé kolo poskytování finanční pomoci z veřejné sbírky. Na rozdíl od prvního kola, kdy byly poskytnuty finanční prostředky ve výši 50.000,- Kč na jeden rodinný dům či bytový dům bez ohledu na výši způsobené škody a cílem bylo především poskytnout finanční prostředky lidem co nejdříve, budou finanční prostředky v rámci druhého kola poskytovány již s ohledem na výši způsobené škody na jednotlivých nemovitostech a také s ohledem na celkovou výši škod na majetku občanů.

Město Hodonín bude v rámci 2. kola poskytování finanční pomoci poskytovat prostředky těmto občanům:

1. Majitelům rodinných domů v Hodoníně, jejichž dům byl dne 24. 6. 2021 zcela zničen tornádem a musel být zdemolován. Těmto majitelům bude poskytnuta finanční pomoc z veřejné sbírky ve výši 200 000 Kč, která je určena na pořízení nového rodinného domu či bytu. Majitele těchto domů bude město cíleně kontaktovat k uzavření smlouvy o finanční pomoci.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

2. SVJ, bytovým družstvům a bytovým domům bez SVJ, jejichž společný majetek (střecha, fasáda, okna) byl postižen dne 24. 6. 2021 tornádem a výše škody na tomto společném majetku je vyšší než 200 000 Kč. Tyto subjekty si mohou požádat o jednorázovou finanční pomoc z veřejné sbírky města Hodonína. Výše této pomoci se bude odvíjet od celkového počtu obdržených žádostí a celkové výše škody a finanční pomoc bude možné využít na opravu výše uvedených součástí bytového domu. Povinnou přílohou žádosti je doložení odhadu výše škody.

3. Majitelům rodinných domů, jejichž dům, případně vedlejší stavby na stejném nebo přímo sousedícím pozemku, byl postižen dne 24. 6. 2021 tornádem a výše škody na rodinném domě a vedlejších stavbách je vyšší než 200 000 Kč. Tito majitelé si mohou požádat o jednorázovou finanční pomoc z veřejné sbírky města Hodonína. Výše této pomoci se bude odvíjet od celkového počtu obdržených žádostí a celkové výše škody a finanční pomoc bude možné využít na opravu rodinného domu a vedlejších staveb, případně na stavbu nového rodinného domu. Povinnou přílohou žádosti je doložení odhadu výše škody.

4. Majitelům vozidel (fyzickým osobám nepodnikajícím), která byla zcela zničena dne 24. 6. 2021 tornádem. V případě, že vám bylo vaše vozidlo zcela zničeno, můžete si požádat o jednorázovou finanční pomoc z veřejné sbírky města Hodonína. Výše této pomoci se bude odvíjet od celkového počtu obdržených žádostí. Povinnou přílohou žádosti je doklad o likvidaci vozidla. Tuto finanční pomoc budete moci využít na pořízení nového vozidla.

5. Podnikatelům (OSVČ i právnickým osobám), kteří mají provozovnu v Hodoníně, která byla postižena dne 24. 6. 2021 tornádem. V případě, že vám vznikla škoda na vaší provozovně či jiném majetku v ní umístěném, můžete si požádat o jednorázovou finanční pomoc z veřejné sbírky města Hodonína. Výše této pomoci se bude odvíjet od celkového počtu obdržených žádostí a celkové výše škody. Tuto finanční pomoc budete moci využít na opravu provozovny, pořízení nové provozovny, opravu vybavení provozovny, pořízení nového vybavení a odstraňování následků (odvoz suti, úklid apod.).

Podrobné informace a tiskopisy žádostí naleznete ZDE. Žádost, spolu s příslušnými přílohami (kopie smlouvy o bankovním účtu, odhad výše škody a fotodokumentace), doručte, prosím, na Městský úřad Hodonín, odbor ekonomiky a financí (p. Věra Rachunková, kancelář č. 132), Národní třída 25, 695 01 Hodonín, a to do 31. 8. 2021.

V případě dotazů se můžete obracet na p. Věru Rachunkovou, tel. 518 316 117, e-mail: rachunkova.vera@muhodonin.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…