Hodonín: Město zmapuje stav městského mobiliáře a zeleně

06.12.2019 9:15

Zadávací podmínky a výzvu k podávání nabídek na zpracování pasportizace městského mobiliáře, městské zeleně a turistického značení schválili na svém včerejším jednání radní města. Dokumentace městského mobiliáře a zeleně se bude provádět v příštím roce.

Hodonín: Město zmapuje stav městského mobiliáře a zeleně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Mít dokonalý přehled o jednotlivých prvcích městského mobiliáře je důležité pro každé město, které jako vlastník má řádně spravovat svůj majetek, provádět jeho rekonstrukci, údržbu a modernizaci. V současné době je na území města Hodonína na dva tisíce takových prvků. Jsou to lavičky, odpadkové koše, stojany na kola, kontejnery na separovaný odpad, květináče, stožáry na vlajky, umělecká díla, prvky na dětských hřištích, vodní prvky a další.

Neméně důležitý je i přehled o aktuálním stavu a zmapování ploch veřejně přístupné zeleně a turistického značení v Hodoníně.  Podle generelu zeleně zpracovaného před dvaceti lety je takových zelených ploch ve městě asi 150 hektarů. Jedná se o plošné prvky, jako jsou trávníky, plochy keřů, letniček, růží či živých plotů, tak o skupiny stromů a mobilní zeleň.  Inventarizaci stromů má město již zpracovánu a pracuje se na programu výsadby náhradní zeleně. Aktuálně se provádí náhradní výsadba zeleně, především v lokalitách, které nedávno prošly velkými rekonstrukce. Jedná se o ulice Okružní a Jižní, ulici Erbenovu v Bažantnici v úseku mezi Sukovou a Lesní, Vančurovu a v centru měst o ulici Dobrovolského.

Součástí výzvy, kterou odsouhlasili radní města, je i požadavek na zpracování pasportizace turistického značení v Hodoníně. Turistické značení a orientace ve městě, stejně jako čistota a zeleň, jsou tím prvním, co každého návštěvníka města na první pohled zaujme a utváří jeho dojem. V současné době máme ve městě přibližně na 300 kusů různých turistických značení, tabulí a map.

Pasportizace městského mobiliáře, zeleně a turistického značení se bude provádět v průběhu příštího roku a její dokončení se předpokládá do konce roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…