Hodonín: Modernizaci kasáren přiblíží zadání územní studie

18.03.2021 18:55

Radní města na svém jednání 9. 3. dali zelenou zadání územní studie, jejímž cílem je dokončit přeměnu území bývalých kasáren a lokalitu harmonicky začlenit do struktury města.

Hodonín: Modernizaci kasáren přiblíží zadání územní studie
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Studie má zároveň sloužit jako koncepční dokument, který navrhne řešení pro dobudování dopravní a technické infrastruktury včetně občanské vybavenosti a úpravy veřejných prostranství.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Již od převzetí v roce 2003 se město Hodonín snaží areál Velkých kasáren o přibližné rozloze 33 hektarů postupně modernizovat. Lokalita se stala domovem řady občanů. Kromě bytů, které vznikly rekonstrukcí vojenských budov zejména v několika letech následujících po převzetí areálu městem, zde vyrostla i dětská a sportovní hřiště, přibyla dopravní a technická infrastruktura. Areál je sídlem řady firem a podnikatelských subjektů. Mnoho dalších staveb, bytových a rodinných domů vybudovali soukromí investoři a developerské firmy.

Doposud však chyběl koncepční dokument, který by lokalitu řešil jako celek a sloužil zároveň jako ucelený rámec pro budoucí podobu území. Účelem této studie je proto zajistit optimální podmínky pro spokojený život obyvatel této části města a zabránit nahodilé a nekoordinované stavební činnosti v lokalitě. Studie se zabývá všemi aspekty života. Klade důraz na dobudování chybějící dopravní a technické infrastruktury, řešení zástavby a využití pozemků, stejně jako koncepci veřejných prostranství a občanskou vybavenost. Zároveň prověří také soulad plánovaných záměrů soukromých investorů s navrženou koncepcí území.

Zadání studie je závazným dokumentem pro její následné vypracování. Následovat tedy bude vyhlášení výběrového řízení, jehož vítěz bude poté pověřen vypracováním samotného dokumentu studie. Ta se tak stane neopomenutelným podkladem pro rozhodování v území.

Areál Velkých kasáren je nedílnou součástí města již od roku 1881. Už od konce 19. století sloužil armádě a většina budov byla postavena ještě za Rakouska – Uherska. Novější výstavba zahrnující ubytovny, sklady, garáže a technické objekty pak pochází z druhé poloviny 20. století. Armáda areál opustila v roce 2002 a následující rok byl předán městu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…