Hodonín: Na hranicích ČR se SR se koná cvičení ke znovuzavedení kontrol

23.08.2022 19:33 | Tisková zpráva

Zvýšený počet příslušníků policie, armády a celní správy bude vidět ve dnech 23. a 24. srpna na 23 silničních a železničních přechodech státní hranice České republiky a Slovenské republiky včetně přechodu Hodonín – Holíč.

Hodonín: Na hranicích ČR se SR se koná cvičení ke znovuzavedení kontrol
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Na území tří krajů se koná taktické cvičení, jehož námětem je znovuzavedení kontrol na státních hranicích z důvodu vysokého počtu nelegálních migrantů.

Nelegální migranti přicházejí do Evropy několika migračními cestami především z Turecka, kde požívá status ochrany osob na tři a půl milionu lidí. Ze 76 % migrantů se jedná o osoby ze Sýrie, kteří migrují přes Balkán. Srbsko, Maďarsko, Slovensko a tranzitují přes Česko. Naše republika není cílovou zemí této nelegální migrační vlny, jsou jimi zejména Německo nebo Rakousko. Cílem cvičení, které začalo 23. srpna v 7 hodin ráno, je prověřit připravenost a součinnost všech zapojených složek pro případ obnovení kontrol na státní hranici. Podobná cvičení se konala i v minulých letech, pokud tomu nebránila covidová situace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…