Hodonín: Občané diskutovali s vedením města. Letos již podruhé

20.10.2017 14:30

Parkování ve městě, ale i v konkrétních ulicích, například před ordinací lékařů v ulici Sc. Viatora, doprava a stav silnic a chodníků, městská hromadná doprava, možné slevy pro seniory na kulturní představení, strategický plán rozvoje města či potřeba koncepčního řešení sportu a sportovišť – to byla hlavní témata Hovorů občanů s vedením města, které se uskutečnilo 11. října v městské knihovně.

Hodonín: Občané diskutovali s vedením města. Letos již podruhé
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Se svými dotazy a náměty přišly téměř tři desítky občanů. S občany diskutovali členové vedení města starosta Milan Lúčka a místostarostové Vítězslav Krabička, Jiří Janda a Ladislav Ambrozek.

Nejčastější dotazy pokládali občané  především k parkování osobních vozidel, a to jak v centru města, tak v některých konkrétních ulicích. Vyjít vstříc všem požadavkům přitom není snadné. Například, zatímco si jedni parkování v centru města a zřízení zón s regulovaným parkováním pochvalují a dožadují se rozšíření zón, jiná skupina občanů organizuje ve stejné záležitosti protestní petici. Ke zlepšení situace v parkování automobilů v ulicích kolem centra města by mohlo přispět podle některých občanů bezplatné krátkodobé parkování v regulovaných zónách.

Četné dotazy občanů směřovaly na stav komunikací, jejich údržbu a plánované opravy v místech  bydliště, nebo v místech s výskytem velkého počtu lidí. Jako příklad uváděli městskou část Nesytu, ulici Svatoplukovu nebo místo před železniční stanicí, kde je nevzhledný neudržovaný prostor, který nepatří městu. Za zamyšlení stojí i požadavky na posílení spoje městské hromadné dopravy kolem 18. hodiny pro cestující za kulturou z městské části Bažantnice do centra města a dotaz na možnost získání zvýhodněného vstupného na kulturní akce pro seniory.

V průběhu téměř dvouhodinového setkání a diskuse občanů s vedením města bylo vzneseno hodně dotazů a námětů, kterými se bude vedení města zabývat. Setkání v podobě Hovorů s vedením se letos konaly již podruhé. To předchozí se uskutečnilo v květnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…