Hodonín: Očkovací centrum zahájilo provoz

02.03.2021 17:39

Velkokapacitní očkovací místo, které vzniklo v hodonínském kulturním domě, aplikovalo včera prvním dvaapadesáti registrovaným zájemcům vakcínu proti nemoci covid-19 a spustilo tak oficiálně provoz.

Hodonín: Očkovací centrum zahájilo provoz
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Očkovací centrum je detašovaným pracovištěm Nemocnice TGM Hodonín a odpoledne jej otevřeli a představili veřejnosti zástupci kraje v čele s hejtmanem Jihomoravského kraje Janem Grolichem, ředitel hodonínské nemocnice a radní města Antonín Tesařík a starosta města Libor Střecha.

Očkovací centrum v Hodoníně je jedním z několika míst v kraji, která budou očkovat registrované zájemce. Souběžně od 1. března začínají očkovat také praktičtí lékaři. Podle hejtmana se k očkování v kraji přihlásily už téměř čtyři stovky praktických lékařů. Vznik očkovacích center ve větších městech Jihomoravského kraje vychází ze strategie očkování, kterou představil hejtman v minulém týdnu. Kromě Brna vznikají očkovací místa také v Břeclavi, Hustopečích, Znojmě, Kyjově, Blansku a ve Vyškově.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

"Do konce srpna budeme schopni proočkovat sedmdesát procent populace nad 15 let, kteří budou mít o očkování zájem," řekl při otevření hodonínského centra hejtman Jan Grolich. "Chtěli jsme mít hotovo s předstihem. Původně jsme předpokládali, že očkovací centra budou měsíc prázdná, než bude dost vakcín, ale ředitelé nemocnic rychle pochopili výhody upravených prostor a sami sem očkování stěhují už teď," objasnil hejtman Jan Grolich.

V Hodoníně bylo vytipováno několik míst, kde by mohlo vzniknou očkovací centrum, včetně zimního stadionu. Nakonec byl vybrán kulturní dům. "Myslím, že je to velmi důstojné a pěkné místo pro očkování, zázemí je tady opravdu hezké," řekl starosta města Libor Střecha. "Jsem rád, že město Hodonín mohlo poskytnout takové prostory pro záměry Jihomoravského kraje, který chce proočkovat co nejvíce občanů. Toto je teď jediné řešení, jak se z nepříjemné situace dostat," zdůraznil starosta.

"Je to poprvé v historii domu kultury, kdy se stává detašovaným pracovištěm Nemocnice TGM Hodonín," poznamenal při představení provozu centra ředitel hodonínské nemocnice Antonín Tesařík. "Toto uspořádání očkovacího centra zvládne kapacitně pět set zájemců o očkování za den. Postupně kapacitu navýšíme na plánovaných jeden tisíc osob denně," doplnil.

Zaregistrovaní lidé s rezervací při příchodu vyplní dotazník anamnézy, s lékařem proberou podrobnosti a vhodnost očkování a poté následuje očkování. Po aplikaci vakcíny lidé počkají v čekárně asi 15 až 20 minut pod dohledem zdravotníků a potom mohou odejít domů. Při odchodu obdrží kartičku o provedeném očkování s termínem pro očkování druhé dávky vakcíny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…