Hodonín: Opravy škol letos zahájí další etapa modernizace ZŠ U Červených domků

27.01.2023 10:06 | Tisková zpráva

Investice v oblasti školství jsou pro město Hodonín nadále prioritou. Po loňském dokončení elektroinstalace v ZŠ Vančurova v částce téměř 29 milionů korun a dalších opravách po tornádu v ZŠ U Červených domků v ceně přes 43 milionů korun se město rozhodlo navázat na provedené práce. V posledně jmenované škole pokračuje v zateplení fasády včetně stavebních úprav a rekuperace v částce necelých 78 milionů korun vč. DPH. Většinu z této částky by mohla pokrýt dotace, o kterou město požádalo Ministerstvo pro místní rozvoj.

Hodonín: Opravy škol letos zahájí další etapa modernizace ZŠ U Červených domků
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Při ničivém tornádu byly značně poškozeny nejen konstrukce střech, ale i fasády. Nejdůležitější opravy provedlo město bezprostředně po katastrofě, další jsou předmětem této stavby. Nově zde přibude i vzduchotechnika. Práce se budou týkat šesti stávajících objektů školy, tedy čtyř pavilonů, ředitelství školy včetně jídelny a budovy tělocvičny. „Tornádo vzalo stromy, které dodávaly v areálu školy potřebný stín. Na přímém slunci tak teplota v budovách dosáhla až o čtyři stupně více než dříve. Nezateplené budovy jsou navíc energeticky náročné, což v současné situaci s energiemi není příliš hospodárné,“ sdělil k dalším důvodům oprav starosta Libor Střecha.

Práce budou probíhat za provozu školy a budou rozděleny do několika navazujících částí. „Nejdříve stavební firma provede úpravy pro větrání všech pavilonů, jako jsou vzduchotechnické rozvody a stavební úpravy související s instalací a provozem chladících jednotek. Nedílnou součástí modernizace bude totiž nová vzduchotechnika včetně klimatizačních jednotek a rekuperace. S tím souvisí také nová elektroinstalace, uvedl Marcel Džuba z odboru investic a údržby. Jak dále dodal, na tyto práce poté naváže zateplení obvodových stěn pavilonů včetně tělocvičny. Kromě provedení tepelné izolace z fasádních polystyrenových desek dojde také k opravám okapových a přístupových chodníků, fasádních hromosvodů či klempířských prvků.

Stavební práce byly zahájeny v lednu a předpokládané dokončení je v prosinci tohoto roku. Jejich zhotovitelem je stavební společnost SBD, spol. s r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …