Hodonín: Práce na odkanalizování Výhonu probíhají především v podzemí

30.01.2021 14:52

Před pár dny začaly práce na odvedení dešťových vod z lokality Výhon. Práce se provádějí po etapách a budou spojeny s dílčími dopravními omezeními. Jsou daní za to, aby se lokalita Výhonu mohla změnit v místo pro bydlení.

Hodonín: Práce na odkanalizování Výhonu probíhají především v podzemí
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

S pracemi se začalo v ulici Partyzánská, dále budou pokračovat pod nedalekou okružní křižovatkou a na sídlišti Jihovýchod, na křižovatce ulic Konečná a Jižní. Z vykopaných šachet se bude pod terénem protlačovat kanál. Z důvodu bezpečnosti je však třeba na některých místech vyloučit či omezit i dopravu na povrchu.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

V průběhu stavby, která bude trvat téměř celý rok a vyjde město na přibližně 17 milionů korun, si stavební práce vyžádají částečná dopravní omezení či uzavírky komunikací. V první etapě se to týká především sídliště Jihovýchod a ulice Partyzánská, včetně okružní křižovatky. „V ulici Partyzánská a pod kruhovou křižovatkou se bude v podzemí protlačovat kanál o průměru 50 centimetrů na druhou stranu a dále k sídlišti Jihovýchod k Očovskému járku,“ přibližuje postup prací Jiří Lindovský z odboru investic a údržby. „Kvůli bezpečnosti a nestabilnímu podloží je třeba po dobu těchto prací omezit dopravu na povrchu,“ vysvětluje.

Uzavírka křižovatky ulic Konečná a Jižní na sídlišti Jihovýchod je plánována do 14. února, uzavírka ulice Partyzánská v úseku od Brandlovy ulice po okružní křižovatku je plánována do 16. dubna. Po tuto dobu bude omezena i doprava na okružní křižovatce. Snahou města i dodavatele stavby, společnosti VHS Břeclav, je dokončit stavbu před plánovaným termínem. Stavební práce pak budou pokračovat v další etapě přes ulici Partyzánskou v úseku od křižovatky s ulicí Brandlovou, Marxovu ulici k ulici Sídlištní a dále pod železniční tratí směrem k Výhonu.

Výhon je jednou z  lokalit, v níž by mohly vyrůst v brzké době nové rodinné domy. Podmínkou pro to, aby město mohlo zasíťovat celou tuto lokalitu, je odvedení dešťových a splaškových vod z území. Kanalizace odvede vodu do retenční nádrže. Na odtoku z retenční nádrže bude osazen regulátor, pomocí něho bude dešťová voda vypouštěna do dešťové kanalizace a odváděna do Očovského járku a do řeky Moravy. Splašková kanalizace bude napojena na stoku kanalizačního systému města na dolní cestě Marxovy ulice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …