Hodonín: S jednáním pana zastupitele Sedlačíka nesouhlasím, říká starosta Lúčka

09.08.2017 12:16

Nesouhlas, odsouzení a kritiku ze všech stran sklízí zastupitel města Roman Sedlačík (Řád národa). Potkal ve městě procházející se cizince z Afriky a požadoval po policistech, aby je legitimovali, aniž by k tomu byl důvod. Situaci navíc komentoval a zveřejnil na svém soukromém facebookovém profilu.

Hodonín: S jednáním pana zastupitele Sedlačíka nesouhlasím, říká starosta Lúčka
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Starosta Hodonína Milan Lúčka

„Jednání pana zastupitele Sedlačíka nechápu,“ reagoval na tuto událost starosta města Hodonína Milan Lúčka a od takového jednání se distancuje, jak uvádí ve svém prohlášení.

„Vážení občané města Hodonína,
reakci pana zastupitele Sedlačíka nechápu. Není možné bezdůvodně nikoho legitimovat a už vůbec ne na základě barvy pleti. Vyzývat občany, aby se chovali jako on, je výzvou k nenávisti k lidem odlišné pleti.
S jednáním pana zastupitele Sedlačíka jako starosta ani jako občan města Hodonína nesouhlasím a spolu s místostarosty Ladislavem Ambrozkem a Jiřím Jandou se od něj plně distancujeme.
Já bych Vás spíše vyzval ke klidu, srdečně pozval na nadcházející Svatovavřinecké slavnosti a popřál Vám dobrou zábavu a pěkné počasí."

Mgr. Milan Lúčka
starosta města Hodonín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…