Hodonín: Studie obnovy sportovního areálu zaujala, víc se otevře veřejnosti

20.02.2022 19:09 | Tisková zpráva

S možnou podobou sportovního areálu U Červených domků a jeho okolí, jimiž se loni prohnalo tornádo, seznámili architekti a zástupci města obyvatele městské části Bažantnice na veřejné prezentaci studie 16. února v místní základní škole. Celý areál včetně sportovišť se má více otevřít veřejnosti.

Hodonín: Studie obnovy sportovního areálu zaujala, víc se otevře veřejnosti
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Studie revitalizace sportovního areálu nezahrnuje jenom samotná sportoviště, ale i navazující plochy a návrh parku, který by využívali sportovci i veřejnost. „Dnes je sportovní areál uzavřený za branami. My bychom ho chtěli více otevřít pro veřejnost, udělat tam i atraktivní veřejný prostor a ten doplnit parkem, který se nám nabízí dneska po zásahu tornádem,“ objasnil hlavní myšlenky záměru architekt brněnského ateliéru PROAM Architekt Václav Štojdl.

Nově by měl vzniknout i centrální prostor v podobě sportovního náměstí, několik menších sportovišť, zázemí pro sportovce a techniku a pro občerstvení návštěvníků. Hlavní vchod do sportovního areálu bude situován ze strany od stávajícího parkoviště za sportovní halou a budoucím domem přírody. Právě obnova parku v místě mezi školou a parkovištěm je jednou z priorit i kvůli rychlému zarůstání vyčištěné plochy po tornádu náletovými rostlinami. První novou stavbou sportovního areálu by se pak měly stát šatny pro sportovce u fotbalového hřiště.

Na tom, jak by mohl sportovní areál vypadat, pracují architekti z brněnského ateliéru už rok. Práce zahájili ještě před úderem tornáda, které podle nich přineslo na obnovu areálu trochu jiný pohled a přehodnocení priorit. Cílem setkání s občany, kteří zcela zaplnili jídelnu základní školy, bylo představit koncepční studii a vyhodnotit námitky a připomínky, případně společně s městem otevřít některá další témata. Debata ke studii se týkala spíše časového horizontu proveditelnosti, investičních nákladů, řešení parkovacích míst, tedy spíše jednotlivostí, které se budou ještě řešit v dalších fázích.

„Jsem velmi rád, že přišlo tolik lidí a že Bažuláky obnova i rozvoj sportovního areálu po tornádu zajímají,“ zhodnotil setkání starosta města Libor Střecha s tím, že by si také přál, aby realizace byla co nejrychlejší. „Musíme však být realisty. Než se připraví projekty, provedou soutěže a seženou peníze, opravdu si myslím, že reálný stav dokončování v horizontu pěti až deseti let je naprosto na místě,“ uvedl starosta. S některými pracemi, především s výsadbou zeleně, se začalo hned po tornádu a práce budou pokračovat teď na jaře.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…