Hodonín: Svatý Martin s doprovodem přinesl do města Vánoce

17.12.2019 8:33

O stříbrné neděli 15. prosince zavítaly do Hodonína české adventní a vánoční postavy, jež přinesly do města pravou předvánoční atmosféru. Zároveň začal osmidenní vánoční jarmark.

Hodonín: Svatý Martin s doprovodem přinesl do města Vánoce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Davy lidí se scházely na Masarykově náměstí už před třetí hodinou odpolední. Nedělní adventní program zahájila v chrámu svatého Vavřince Česká mše vánoční J. J. Ryby v podání Hodonínského symfonického orchestru a smíšeného pěveckého sboru pod taktovkou Davida Herzána. Ve zcela zaplněném kostele zavládla sváteční vánoční atmosféra a účinkující sklidili za své výkony dlouhotrvající potlesk.

Novinkou byl průvod tradičních českých adventních a vánočních postav. Svatý Martin na bílém koni, sv. Barbora a Mikuláš se svojí družinou, sv. Lucie, sv. Ambrož, svatá rodina s Ježíškem, sv. Štěpán i další postavy, pastýři a koledníci, tři králové a mudrci kráčeli městem, aby přinesli lidem čekajícím na náměstí Vánoce a vánoční pokoj. V maskách, charakterizují postavy předvánočního a vánočního období od svátku sv. Martina pod svátek Tří králů se představili i starosta s oběma místostarosty i další radní města.

Na náměstí před radnicí a kostelem vyrostlo vánoční městečko s dvacítkou dřevěných stánků s občerstvením i řemeslnými výrobky. Vánoční jarmark potrvá až do zlaté neděle 22. prosince, každý den od 11 do 20 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…