Hodonín: Tř. Dukelských hrdinů postupně mění tvář

13.10.2021 12:18

Revitalizace komunikace v ulici tř. Dukelských hrdinů pokračuje stavebními pracemi v úseku od ulice Pr. Veselého po ulici Marxovu. Předchozí část úseku po ul. Havlíčkovu již obyvatelé užívají. Kromě vozovky se opravují chodníky, veřejné osvětlení a vznikají nová parkovací stání.

Hodonín: Tř. Dukelských hrdinů postupně mění tvář
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Stavební práce v ul. tř. Dukelských hrdinů postoupily do druhé etapy a přesunuly se do úseku od ul. Pr. Veselého po ulici Marxovu. Aktuálně se tam kromě pokládky žulových obrubníků, původních i nových, provádí dláždění nájezdů ke vchodům domů. Povrch silnice v celé ulici bude pokryt žulovými kostkami. Pro tento původní povrch se vyjádřili obyvatelé lokality před časem v jedné z anket. Vozovka bude splňovat požadavky na bezbariérové užívání. Předpokládá se, že zde bude zavedena zóna s omezenou maximální rychlostí 30 kilometrů v hodině.

Kromě povrchu vozovky a chodníků dostanou oba úseky nové veřejné osvětlení a 60 parkovacích stání. První, již dokončený, úsek má 23 míst pro parkování automobilů, ve druhém úseku budou mít motoristé k dispozici 37 parkovacích míst. Po dokončení prací bude ještě provedena náhradní výsadba zeleně.

Revitalizace komunikací v obou úsecích, která vyjde město na přibližně 17,8 milionu korun, bude  hotova ještě v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…