Hodonín: U nádraží vyrůstá parkovací věž pro kola

29.04.2018 18:01

Pro cyklisty a návštěvníky města s koly bude sloužit nová stavba, která začíná vyrůstat u železniční stanice. Nabídne jim možnost bezpečně a jednoduše uschovat svého dvoukolého miláčka.

Hodonín: U nádraží vyrůstá parkovací věž pro kola
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Stavební práce na základech věže začaly již zkraje jara a v současné době se dokončuje přízemní betonová stavba, na které bude stát prosklená ocelová konstrukce věže. Cyklistům bude věž sloužit už o letních prázdninách.

Podobné výškové kolárny „Bike Tower“ slouží cyklistům už v šesti městech České republiky a od letošního jara se staví v dalších sedmi městech, včetně Hodonína. Jedná se o ocelovou prosklenou věž vysokou asi 11 metrů, která bude vybavena automatizovaným zařízením pro úschovu 118 kol. Celý proces uložení kola bude velmi jednoduchý a nezabere více než půl minuty. Uložení kola na 24 hodin vyjde na 5 Kč. Zájemce o uložení kola obdrží při placení parkovací lístek s čarovým kódem, který si uschová pro následné vyzvednutí. Na kole bude možné nechat veškeré příslušenství jako například přílbu, tašky, osvětlení a jiné, protože při uskladnění kola nikdo jiný s kolem do styku nepřijde.  Při vyzvednutí kola automat načte čárový kód z lístku a kolo vydá.

Úschovna kol vyroste v proluce v těsné blízkosti nádražní budovy. Stavba věže vyjde na zhruba 11,8 miliónu korun včetně DPH a z 90 procent se na jejích nákladech budou podílet evropské prostředky z Integrovaného regionálního dotačního programu. Dokončení stavby je plánováno do konce měsíce června.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…