Hodonín: Ulice Očovská má nový kabát. Rekonstrukce je u konce

27.09.2020 12:47

Přibližně po půl roce skončily stavební práce na komplexní rekonstrukci ulice Očovská. Zástupci města jako investora, dodavatelské firmy Swietelsky stavební s.r.o. a projekce dnes stavbu slavnostně otevřeli.

Hodonín: Ulice Očovská má nový kabát. Rekonstrukce je u konce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Stavba je součástí projektu regenerace sídliště Jihovýchod, jeho 17. etapou, a vyšla přibližně na 18 milionů korun. Z toho 6 milionů korun pokryje dotace ze Státního fondu podpory investic.

Rekonstrukce ulice začala na jaře a řešila ulici Očovskou v úseku od křižovatky s ulicí Legionářů po bytový dům Očovská 5, a to ve dvou etapách. Kromě obnovy vozovky, chodníků, parkovišť, vznikla zpevněná místa pro kontejnery s odpadem, ale i chodníky, nové veřejné osvětlení a parkovací stání. U komunikace je 24 kolmých stání pro automobily, z toho 1 pro ZTP. Z uvedeného počtu bylo 9 stání zrekonstruováno a 15 je nových.

Druhá etapa prací zahrnovala úpravu schodiště, rampy a prostoru před základní školou včetně tzv. zálivu pro autobusy, který bude sloužit pro bezpečný nástup a výstup dětí, třeba při školních výletech a aktivitách školy. Doplněna bude ještě náhradní zeleň. Zajímavým prvkem pro školáky je „šeptátko“ umístěné v travnaté ploše před školou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…