Hodonín: V den oslav se zájemci mohou svézt historickým vlakem s parní lokomotivou

11.06.2024 7:37 | Tisková zpráva

V sobotu 22. června, kdy si v Hodoníně budeme připomínat 100. výročí od prezidentské návštěvy T. G. Masaryka a 120 let od otevření radnice, přijede do Hodonína zvláštní vlak tažený parní lokomotivou Skaličák. Ve stejný den bude možné se svézt tímto vlakem mezi Břeclaví a Hodonínem, ale také do Strážnice nebo Čejče a zpět. Na nádraží bude vystaven i salonní vůz prezidenta T. G. Masaryka a Legiovlak.

Hodonín: V den oslav se zájemci mohou svézt historickým vlakem s parní lokomotivou
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Souprava s historickými vozy bývalé třetí třídy typu Rybák bude tažena parní lokomotivou Skaličák 433.001. Parní vlak odjede v 9.00 hodin z Břeclavi do Hodonína, kam se zastávkami v Moravské Nové Vsi a Lužicích přijede v 9.30. Za necelou hodinu v 10.25 se vlak vydá přes Rohatec a Petrov u Strážnice do Strážnice, kam dorazí v 10.55. Na zpáteční cestu ze Strážnice se pak souprava vydá v 11.30 se stejnými zastávkami a do Hodonína přijede 5 minut před 12. hodinou. Odpoledne v 13.05 zamíří parní vlak ještě po lokálce mezi vinicemi přes Mutěnice zastávku do Čejče a v 14.16 po stejné trase zpět do Hodonína. Poté již bude v 15.30 následovat závěrečná jízda soupravy zpět do Břeclavi, kam přijede v 15.57.

Jízdu historické soupravy zabezpečují České dráhy, a. s. a jízdenky jsou v prodeji už teď u všech pokladních přepážek ČD. Cena za jednosměrné jízdné je:

  • 1-8 km: dospělý 100 Kč / dítě 6 až 15 let 50 Kč
  • 9-20 km: dospělý 140 Kč / dítě 6 až 15 let 70 Kč.

Provozovatel upozorňuje, že ve vlacích platí pouze zvláštní jízdné! Jiné druhy jízdného, jiné slevy, jízdenky IDS, OneTicket ani jízdní výhody ve zvláštních vlacích neplatí. Přeprava dětských kočárků bude zajištěna ve služebním voze do vyčerpání kapacity. Přeprava jízdních kol je vyloučena.

Jízdní řád je ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

22:28 Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

Hřiště bude doplněno o venkovní workout, vrh koulí, skok do výšky a dálky, basketbalové koše a sklad…