Hodonín: Začíná stavba odkanalizování Výhonu. Čekají nás částečné uzavírky

21.01.2021 21:49

S novým rokem začaly stavební práce dlouho připravovaného projektu odvedení dešťových vod z území Výhonu přes retenční nádrž do Očovského járku. Práce se uskuteční v několika etapách. Budou trvat do 31. července 2021 a vyžádají si několik uzavírek. V první fázi se dotknou hlavně obyvatel sídliště Jihovýchod a části ulice Partyzánská.

Hodonín: Začíná stavba odkanalizování Výhonu. Čekají nás částečné uzavírky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

V době od 25. ledna do 14. února 2021 začnou práce v prostoru křižovatky ulic Konečná a Jižní na sídlišti Jihovýchod. V této souvislosti bude ve stejné době uzavřeno parkoviště u kotelny pro potřeby staveniště. Původně avizované uzavření parkoviště po celou dobu stavby se nakonec po připomínkách obyvatel sídliště a po zásahu starosty města neuskuteční. Uzavření parkoviště se omezuje pouze na nezbytné minimum.„Nelze připustit, aby v lokalitě s tak vysokou koncentrací obyvatel a aut bylo vyřazeno užívání jednoho z největších parkovišť na více než půl roku,“ komentuje změnu starosta města Libor Střecha. „Úředníci musejí hledat i jiné možnosti řešení,“ vysvětluje starosta. Náhradní řešení se našlo, parkoviště tak bude pro obyvatele sídliště uzavřeno jen krátce po dobu stavebních prací v lokalitě.

Kromě krátkodobého uzavření parkoviště v době od 25. ledna do 14. února bude dočasně přemístěna i autobusová zastávka MHD Hodonín, Luční, a to od parkoviště na druhou stranu ul. Okružní.

Od 25. ledna začnou také stavební práce v ulici Partyzánská, a to v úseku od Brandlovy ulice po okružní křižovatku s ulicemi Dukelských hrdinů, Měšťanskou a Konečnou. V této souvislosti bude uzavřena pro dopravu část ulice Partyzánská a dojde také k omezení dopravy na zmíněné okružní křižovatce. Doprava bude vedena v jedné polovině kruhové křižovatky a z obou stran Měšťanské ulice ji bude řídit světelné signalizační zařízení (semafory). Práce na křižovatce se budou provádět v podzemí, avšak po celou dobu bude třeba vyloučit dopravu na povrchu. Stavební práce v Partyzánské ulici i na okružní křižovatce potrvají do 16. dubna 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…