Hodonín: Zájem města odprodat byty v Pastelkách stávajícím nájemníkům trvá

08.02.2018 11:30

Už potřetí se dostal na program jednání zastupitelstva prodej bytů v domě zvaném Pastelky.

Hodonín: Zájem města odprodat byty v Pastelkách stávajícím nájemníkům trvá
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Bytové domy v ulicích Slavíkova a Šafaříkova s 82 bytovými jednotkami postavilo město s využitím státní dotace koncem 90. let a z tohoto důvodu nebylo možné byty odprodat. První zájemci o koupi bytů se přihlásili už v roce 2015 a vyjádřili zájem koupit své byty za max. 40 procent tržní ceny.

Situace se změnila s končící dvacetiletou vázací lhůtou ke konci loňského roku. Zastupitelé v září loňského roku odsouhlasili záměr odprodat byty stávajícím nájemníkům. Otevřenou otázkou zůstala cena, za kterou by bylo možné byty zájemcům prodat, včetně odůvodnění jejího případného snížení proti ceně obvyklé. Právní stanoviska na tuto problematiku jsou rozdílná! Ne zcela jasný byl i zájem stávajících nájemníků o koupi bytů, proto přišli radní města na jednání zastupitelstva s návrhem revokovat dřívější usnesení na prodej bytů a ihned zahájit přípravu rekonstrukce bytového domu.

V průběhu více jak půl druhé hodiny trvající diskuse, do které se zapojila asi dvacítka diskutujících, občané z Pastelek jasně deklarovali zájem odkoupit své byty. O koupi bytu má zájem nejméně 54 nájemníků. V této souvislosti proto zastupitelé jednomyslně rozhodli o stažení tohoto bodu z jednání programu. Nadále tedy platí dřívější usnesení o záměru odprodat byty v Pastelkách stávajícím nájemníkům. „Rozhodující pro nás je zájem občanů odkoupit byty. Chceme tyto byty odprodat za co nejpřijatelnější ceny pro nájemníky a při dodržení všech právních norem“, shrnul závěry k projednávanému bodu předkladatel místostarosta Jiří Janda. Požadavek pokračovat v prodeji zdůraznil i místostarosta Vítězslav Krabička, stejně tak vyjádřil své přesvědčení, že existují důvody ke snížení prodejních cen. I když názory na odprodej bytů nejsou v zastupitelstvu jednotné, příprava prodeje bytů tak bude pokračovat a je jisté, že se na jednací stoly zastupitelů toto téma dostane brzy znovu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …