Hodonín: Zrekonstruovaná Jánošíkova ulice obnovila provoz

26.12.2020 17:13

Příjemnou zprávou pro všechny občany Hodonína a především pro obyvatele městské části Rybáře bylo předvánoční zprovoznění Jánošíkovy ulice. Poté co byly začátkem července zahájeny stavební práce, které následně přerušil měsíc a půl trvající archeologický průzkum, se díky zhotoviteli stavby, společnosti EUROVIA CS, podařilo předat k 22. 12. ulici do předčasného užívání.

Hodonín: Zrekonstruovaná Jánošíkova ulice obnovila provoz
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Rekonstrukce se týkala přibližně dvě stě metrů dlouhého úseku vozovky za radnicí po most ve směru do Rybář. Kromě zcela nového povrchu komunikace a chodníků zde bylo nově vybudováno 15 podélných parkovacích stání (z toho jedno pro osoby ZTP) a přibylo i nové veřejné osvětlení. Součástí byla také oprava oplocení mateřské školy, k jejímuž dokončení chybí osadit plot výplněmi. Jejich dodávka je však bohužel opožděna u výrobce v důsledku výrobních komplikací způsobených koronavirem. Obdobně zbývá dokončit oplocení dětského hřiště v přilehlém parku.

"Jedná se o frekventovanou ulici v centru města. Jsem proto rád, že i díky úsilí zhotovitele a taky nezvykle příznivému podzimnímu počasí se podařilo ještě před koncem roku podepsat smlouvu o předčasném užívání a silnici zprovoznit," řekl starosta Libor Střecha.

V červenci byly práce přerušeny z důvodu archeologických prací a stavbařům komplikovalo situaci rovněž rozmáčené podloží. Náklady stavby dosáhly částky 14 342 000 Kč a s její kolaudací se počítá začátkem ledna 2021. Drobných udržovacích oprav se v tomto roce dočkal také most do Rybář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…