Hodonín: Zrekonstruovaná Vančurova ulice nabízí víc parkovacích míst

31.08.2019 7:35

Obyvatelé z Vančurovy ulice a jejího okolí dostali do plného užívání kompletně zrekonstruovanou část své ulice. Práce na stavbě byly zahájeny v dubnu letošního roku a vyšly město přibližně na 16,2 milionu korun.

Hodonín: Zrekonstruovaná Vančurova ulice nabízí víc parkovacích míst
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Symbolickým přestřižením pásky, za účasti zástupců vedení města jako investora, společnosti Eurovia, a.s., za zhotovitele stavby a VHS, a. s., jednoho z hlavních subdodavatelů, skončily téměř pět měsíců trvající náročné stavební práce.

Vozovka má dva jízdní pruhy s povrchovým asfaltovým betonem a její součástí jsou dvě parkoviště. Původní parkoviště po pravé straně vozovky s 23 kolmými místy se rozšířilo pro parkování 32 automobilů, včetně tří míst pro osoby se ztíženou pohyblivostí. Na stejné straně vzniklo místo pro kontejnery s komunálním odpadem. Druhá strana vozovky pak nabízí obyvatelům 17 podélných parkovacích míst.

Novou parkovou podobu dostal i prostor za obytnými domy. Po generální opravě vodovodního řadu zmizelo staré nevzhledné asfaltové hřiště a vznikly nové dlážděné chodníky s betonovou obdélníkovou dlažbou. Budoucí zelené plochy protínají mlatové chodníky s dvěma odpočinkovými místy s lavičkami.

Nezapomnělo se ani na veřejné osvětlení. Chodníky, parkoviště a vozovka, stejně tak jako přechod pro chodce v blízkosti základní školy a také prostor za obytnými domy jsou nasvětleny moderním úsporným osvětlením.

Rekonstrukce ulice Vančurova je pokračováním dlouhodobě probíhající revitalizace panelového sídliště Rudolfa Filipa a město ji hradí plně ze svého rozpočtu. Tato etapa a navazuje na rekonstrukci ulice Brandlova a Vančurova, které se uskutečnily před dvěma lety.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…