Hodonín: Zrekonstruovaná Vančurova ulice nabízí víc parkovacích míst

31.08.2019 7:35

Obyvatelé z Vančurovy ulice a jejího okolí dostali do plného užívání kompletně zrekonstruovanou část své ulice. Práce na stavbě byly zahájeny v dubnu letošního roku a vyšly město přibližně na 16,2 milionu korun.

Hodonín: Zrekonstruovaná Vančurova ulice nabízí víc parkovacích míst
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Symbolickým přestřižením pásky, za účasti zástupců vedení města jako investora, společnosti Eurovia, a.s., za zhotovitele stavby a VHS, a. s., jednoho z hlavních subdodavatelů, skončily téměř pět měsíců trvající náročné stavební práce.

Vozovka má dva jízdní pruhy s povrchovým asfaltovým betonem a její součástí jsou dvě parkoviště. Původní parkoviště po pravé straně vozovky s 23 kolmými místy se rozšířilo pro parkování 32 automobilů, včetně tří míst pro osoby se ztíženou pohyblivostí. Na stejné straně vzniklo místo pro kontejnery s komunálním odpadem. Druhá strana vozovky pak nabízí obyvatelům 17 podélných parkovacích míst.

Novou parkovou podobu dostal i prostor za obytnými domy. Po generální opravě vodovodního řadu zmizelo staré nevzhledné asfaltové hřiště a vznikly nové dlážděné chodníky s betonovou obdélníkovou dlažbou. Budoucí zelené plochy protínají mlatové chodníky s dvěma odpočinkovými místy s lavičkami.

Nezapomnělo se ani na veřejné osvětlení. Chodníky, parkoviště a vozovka, stejně tak jako přechod pro chodce v blízkosti základní školy a také prostor za obytnými domy jsou nasvětleny moderním úsporným osvětlením.

Rekonstrukce ulice Vančurova je pokračováním dlouhodobě probíhající revitalizace panelového sídliště Rudolfa Filipa a město ji hradí plně ze svého rozpočtu. Tato etapa a navazuje na rekonstrukci ulice Brandlova a Vančurova, které se uskutečnily před dvěma lety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…