Hodonín: poskytne respirátory dalším skupinám občanů

09.03.2021 16:44

Rodiny samoživitelů, občané v sociální tísni, kteří nemají dostatek finančních prostředků na základní potřeby, rodiny žijící v ubytovnách či v azylových domech, osoby bez domova přespávající v noclehárnách či na ulici. Právě tyto cílové skupiny určené Ministerstvem práce a sociálních věcí mají možnost vyzvednout si zdarma respirátory, které město Hodonín obdrželo ze Správy hmotných rezerv.

Hodonín: poskytne respirátory dalším skupinám občanů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Respirátory jsou předávány rodinám či jednotlivcům prostřednictvím sociálních pracovníků úřadu. Rodiny a osoby z výše uvedené cílové skupiny si respirátory mohou vyzvednout také samy na odboru sociálních věcí a školství, MěÚ Hodonín, Národní třída 25, v kancelářích č. 11, 14, 15 nebo 15a, v úřední hodiny, tj. PO a ST od 8.00 do 11.00 a od 12.00 do 17.00 hodin.

Osoby v hmotné nouzi mohou využít rovněž možnosti požádat si o mimořádnou okamžitou pomoc ve výši 500,- Kč/ osoba/ měsíc na zakoupení respirátorů. Bližší informace najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…