Holešov: Porotci opět hodnotili školní časopisy

29.04.2018 9:37

Již podruhé se letos v holešovském středisku volného času TyMy konala soutěž školních časopisů. Uspořádalo ji Informační centrum mládeže.

Holešov: Porotci opět hodnotili školní časopisy
Foto: wikipedia
Popisek: Holešov.

Tentokrát se jednalo o postupovou soutěž vyhlášenou MŠMT, vítězové tohoto krajského kola tedy postupují do kola celostátního. Do soutěže se přihlásilo hned 10 škol, které byly rozděleny na kategorie základní a střední školy a v rámci těchto dvou kategorií porota hodnotila jak elektronické verze časopisů, tak časopisy tištěné.

Porota měla nelehkou úlohu, subjektivní pohled jistě zanechal určitou stopu, nakonec se ale porotci shodli a vybrali vítěze ve všech kategoriích. První místo v kategorii časopisy tištěné základní školy se umístila škola ZŠ z Frýdku Místku. V kategorii základní školy elektronická verze získala první místo ZŠ UNESCO Uherské Hradiště. V kategorii střední školy časopisy tištěné se na prvním místě umístily shodně školy – SŠ COPT Kroměříž a SPŠ Zlín. V kategorii střední školy časopisy v elektronické verzi získala cenu SČ COPT Kroměříž.

Slavnostní vyhodnocení proběhlo dne 26. února za účasti školních redakcí, pořadatelů i porotců. Součástí vyhodnocení byla také beseda s novináři, kteří mladým redaktorům prozradili zajímavé informace z „branže“ a zároveň poradili, co se dá zlepšit nebo změnit. Hlavním cílem živé diskuse a workshopů byla ale podpora mladých, talentovaných redaktorů, kteří novinářskému řemeslu věnují kus svého volného času a energie nad rámec svých školních povinností. A je třeba poznamenat, že to dělají opravdu dobře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…