Holešov: Předvánoční čas chceme trávit společně

03.11.2018 7:34

Oblíbeným místem pro předvánoční setkávání se v zimních měsících již tradičně stalo náměstí Dr. E. Beneše i zámecká zahrada s hojně navštěvovaným kluzištěm.

Holešov: Předvánoční čas chceme trávit společně
Foto: wikipedia
Popisek: Holešov.

Rádi bychom i letos tento předvánoční a následně adventní čas trávili společně, v krásné atmosféře a třeba i s punčem v ruce. Občané města již mohli zaznamenat připravené přístřešky a občerstvovací stánky na náměstí, které zahájí svůj provoz první listopadový víkend. Provoz by současně měly zahájit také tak dlouho očekávané veřejné toalety v bezprostřední blízkosti náměstí Dr. E. Beneše na náměstí sv. Anny.

Náměstí bude symbolicky „otevřeno“ při Svatohubertské slavnosti dne 4. 11. Hned další neděli 11. 11. pak náměstí ožije slavnostmi Svatomartinskými, kdy přijede sv. Martin na bílém koni i se svou družinou a následně bude požehnáno svatomartinským vínům.

Zahájení adventu proběhne v sobotu 1. 12. jako již tradičně Vánočními trhy, odpoledním žehnáním adventním věncům se slavnostním zapálením první svíce a samozřejmě také rozsvícením městského vánočního stromu. V tento den ve 13 hodin bude také zahájena výstava betlémů, která bude letos obohacena o výstavu ručně vyrobených či jinak zajímavých andělů. Výstavu bude možné navštívit až do 30. 12. 2018 v sala terreně holešovského zámku.

V neděli 9. 12. bude na Holešováky čekat ještě jedno překvapení – na náměstí dorazí zářivý Coca – cola kamion.  Od tohoto dne se do společných chvil na náměstí zapojí také ZUŠ Holešov, která si pro posluchače připraví na každou neděli až do Vánoc adventní koncert pod širým nebem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …