Hořice: Mezi hlavní investiční akce města patří rekonstrukce muzea

08.02.2017 13:12

V roce 2017 a 2018 se mají Hořičáci opravdu na co těšit. Projekt „Cesta kamene" a rekonstrukce hořického muzea za 27 mil. korun bude výraznou změnou v možnostech prezentace městského muzea a kultury v širokém slova smyslu.

Hořice: Mezi hlavní investiční akce města patří rekonstrukce muzea
Foto: archív autora
Popisek: Hořice - městské muzeum

„Pokračování investiční akce v Otakarově ulici a další etapa restaurování převlékáren na našem jedinečném koupališti bude zase vyžadovat velkou míru tolerance a trpělivosti všech občanů, kterých se tyto akce budou dotýkat. Za to bych chtěl všem předem poděkovat," vzkazuje starosta Hořickým. Letos čeká Hořické dokončení rekonstrukce hasičské zbrojnice a její slavnostní otevření, spojené s oslavami 120. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů a 25. výročí činnosti profesionální jednotky HZS. Tato investiční akce byla také zahájena v loňském roce.

V průběhu roku 2017 bude dále dokončena etapa opravy budovy MŠ Na Habru a já pevně věřím,  že staronovou tvář této budovy včetně terénních úprav ocení nejen děti, ale všichni, kdo chodí okolo. „Předpokládám, že radost uděláme těm, kteří chodí rádi po Hořicích a okolí pěšky. Čeká nás totiž rekonstrukce Gothardské cesty podél Smetanových sadů nebo lesní cesty od Hlohové kaple do Dachov.

Pokud se nám podaří uspět s některým z následujících projektů jsme připraveni je v roce 2017 také začít realizovat. Jedná se o lávku pro pěší a cyklisty přes I/35, novou autobusovou halu, 4 sociální byty v ulici Pod Lipou, nový trávník na fotbalovém hřišti, cyklostezku Hrachovec – Chodovice nebo rekonstrukci na sídlišti Pod Lipou. Rozhodnutím zastupitelstva dojde ke změně parcelace v ulici Karla Kofránka a na konci letošního roku bychom chtěli nabídnout zájemcům o stavbu rodinného domu 10 stavebních parcel.

Kdybych měl zmínit na co se občané Hořic mohou v letošním roce těšit, tak by to mohly být například Oslavy Hořických trubiček. Mnozí si jistě vzpomenou na oslavy 650. výročí města Hořice, na kterých vystupovali zástupci našich partnerských měst z Trstené, Jablonky a Kerepese. Díky přidělené dotaci je letos opět u nás přivítáme společně se zástupci našeho dalšího partnerského města z polské Strzegomi. Závěrem bych rád všem čtenářům popřál, aby letošní rok byl lepší nebo alespoň stejně tak dobrý, jako byl rok 2016 a především přeji všem pevné zdraví."

 Aleš Svoboda, starosta města Hořice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…