Hořice: Vzkříšení Goldschmidtovy vily pokračuje

30.03.2019 13:29

Je tomu téměř dva roky, co jsme vás na webu města Hořice informovali o "malém zázraku", který se stal.

Hořice: Vzkříšení Goldschmidtovy vily pokračuje
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Jelikož de facto už "pět minut po dvanácté" došlo k naději na záchranu jednoho z nejhezčích domů v Hořicích - Goldschmidtovy vily v Maixnerově ulici. S velkým potěšením přinášíme i s laskavým svolením majitelů další fotografie z postupu prací na této unikátní vile.

Vilu i s přilehlým bývalým parkem vlastní manželé Němečkovi z Chvaliny, kteří se rozhodli, že stavbu zachrání a  postupně uvedou do původní, co nejvěrnější neorenesanční podoby - jedním dechem lze  jen tiše  "smeknout klobouk" před jejich záměrem a říci bravo a děkujeme, že pro další generace se snažíte něco unikátního v našem městě zachovat.

V dnešní  uspěchané  a velmi "překomercializované" době to je počin nevídaný a je zcela zřejmé, že obdobné záměry nejen přitahují pozornost odborné i laické veřejnosti, ale také přirozeným způsobem "zviditelňují" město Hořice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…