Hořice: Začala druhá etapa restaurování Mariánského sloupu

19.05.2019 16:07

Během tohoto týdne byla zahájena II. etapa restaurování na Mariánském sloupu. Nejprve budou narušená místa, kde by hrozilo nebezpečí poškození a zbytečných ztrát, předzpevněna pomocí organokřemičitých zpevňujících prostředků.

Hořice: Začala druhá etapa restaurování Mariánského sloupu
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Povrch díla bude očištěn od volných nečistot. Povrch kamene bude biocidně ošetřený a omytý pomocí vody s přídavkem detergentu. Trhliny a praskliny v kameni budou vyplněny speciálním injektážním prostředkem na minerální bázi. Nevhodné tmely budou odstraněny. Poškozená a chybějící místa budou doplněna ve hmotě barevnými tmely na bázi bílého cementu. Plnivem tmelů budou různé druhy písků a kamenných drtí.

Závěrečnou fází bude plastické a barevné retuše. Nápisy budou rekonstruovány v tmelu a citlivě zvýrazněny vhodnou barvou. Nakonec dílo bude ošetřeno preventivním postřikem proti bionapadení. Hydrofobizace bude provedená pouze na nejvíce exponovaných plochách. Jeho opravu provede Mgr. BcA. Petr Gláser.

Nákklady na obnovu budou činit 286 293 korun včetně DPH. Restaurování památky bude probíhat až do 15. srpna 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.