Hradec Králové: Budoucí prvňáky čekají zápisy do základních škol

07.04.2019 9:34

Městem zřizované základní školy očekávají v pátek 12. dubna od 14 do 18 hodin a v sobotu 13. dubna od 9 do 11 hodin budoucí prvňáčky. Letos jich k zápisu dorazí kolem tisícovky. Svou budoucí školu si již mohly děti nanečisto vyzkoušet u příležitosti dnů otevřených dveří.

Hradec Králové: Budoucí prvňáky čekají zápisy do základních škol
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Pro školní rok 2019/2020 evidujeme 920 dětí s trvalým pobytem na území města Hradce Králové, které v období od 1. 9. 2018 do 31. 8. 2019 dovrší 6 let. Předpokládáme, že počet dětí, které se dostaví k zápisu do 1. tříd ZŠ bude vyšší. K povinnému předškolnímu vzdělávání v našich mateřských školách je přihlášeno celkem 1038 dětí, z toho 165 s odkladem školní docházky," říká Zbyněk Bárta vedoucí odboru školství a volnočasových aktivit magistrátu.

V loňském školním roce zapsaly základní školy zřizované statutárním městem Hradec Králové 1080 budoucích prvňáčků. Celkem 918 dětí přišlo k zápisu poprvé a 162 dětí po odkladu školní docházky. V září 2018 jich k povinnému vzdělávání do základních škol zřizovaných městem nastoupilo 872.

Celková kapacita je dostatečná

Přijímání dětí do prvních tříd se bude řídit stejnými pravidly jako v předchozích letech. Postupovat se bude podle kritérií, na kterých se shodli ředitelé škol. „Přihlíží se ke spádovosti podle místa trvalého bydliště, dále ke skutečnosti, zda se vzdělává ve škole sourozenec nebo zda dítě navštěvovalo mateřskou školu, která je součástí školy základní,“ vysvětluje náměstek primátora Martin Hanousek. Zákonný zástupce dítěte u zápisu předloží občanský průkaz a rodný list dítěte, včetně jeho zdravotního průkazu.

Celková kapacita základních škol, zřizovaných statutárním městem Hradec Králové, je dostatečná, činí 9335 míst - pro žáky 1. ročníku mají základní školy přibližně 1045 míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…