Hradec Králové: Budoucí učitele město podpoří téměř půl milionem z dotačního programu

03.12.2023 7:04 | Tisková zpráva

Osmačtyřicet tisíc korun dostanou od února začínající učitelé, kteří se rozhodnou vyučovat v některé ze základních škol v Hradci Králové. Počítá s tím bezmála půlmilionový dotační program, díky němuž chce město lákat do svých škol budoucí učitele.

Hradec Králové: Budoucí učitele město podpoří téměř půl milionem z dotačního programu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ti se v jeho rámci musí zavázat, že po dokončení studia budou v některé z hradeckých škol působit další čtyři roky. Dotaci v celkové výši 480 tisíc korun již schválili hradečtí radní.

„Chceme tímto způsobem pomoci zajistit pro hradecké školy dostatečný počet učitelů. Získat aprobované pedagogy především pro některé předměty je v současné době velice komplikované. Navíc je problém kantory ve školách udržet. Právě tento krok by měl pomoci učitelské sbory stabilizovat tam, kde jsou nejkřehčí,“ říká primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová.

O dotace mohou žádat studenti posledního ročníku magisterského nebo navazujícího magisterského studia v akreditovaném studijním programu, zaměřeném na přípravu učitelů základní školy, kteří již absolvovali praxi v některé ze základních škol zřizovaných Hradcem. Výše dotace pro jednotlivce je 48 tisíc korun.

Na dotační program je v rozpočtu vyčleněno 480 tisíc korun, peníze budou vybraným žadatelům vypláceny během února 2024. Žádosti bude možné podávat od 20. do 31. ledna 2024.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

22:28 Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

Hřiště bude doplněno o venkovní workout, vrh koulí, skok do výšky a dálky, basketbalové koše a sklad…