Hradec Králové: Cyklistická spojnice postavena v rekordně krátkém čase

31.12.2011 19:38

Obava z blížící se zimy a sněhových přeháněk významně urychlila práce na vybudování provizorní komunikace mezi Jungmannovou ulicí a obchodní zónou poté, co soud rozhodl o odstranění původní části cyklostezky s nevyjasněnými majetkovými záležitostmi.

Hradec Králové: Cyklistická spojnice postavena v rekordně krátkém čase
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Náhradní provizorní spojnici v těchto dnech dokončili stavebníci a rádi by ji v brzké době předali do užívání Hradečanům mířícím za prací a nákupy do nedaleké obchodní zóny.

Majitel pozemku ležícího v původní trase cyklostezky podal žalobu, kterou se domáhal odstranění komunikace zatížené majetkoprávními nejasnostmi, a soud mu vyhověl.  Město splnilo požadavek soudu na odstranění sporné části stezky a k datu 23. prosince je pozemek žalobce již bez cyklostezky. S majiteli sousedních pozemků určených pro provizorní „Bypass“ se radnice dohodla a vybudování spojnice nestálo nic v cestě.

Nestandardní lhůtu uložil městu na odstranění předmětné části stezky soud ve svém rozhodnutí a radnice využila relativní přízně počasí k tomu, aby v co nejkratším čase postavila provizorní stezku, po které by se cyklisté a chodci mohli bezpečně dostat až k obchodnímu centru.

„Na stavbu „Bypassu“ bylo použito materiálu z původní stezky, došlo tak pouze k jeho přeskupení, čímž se zkrátil i termín ukončení prací. Stavebně složitý a značně podbahněný terén ztížil stavebníkům práci. V místě stavby bylo přikročeno k postupům tak, aby výsledný efekt splňoval všechny podmínky pro bezpečnost Hradečanů,“ upřesnil Tomáš Pospíšil z Technických služeb Hradec Králové.
                                                                                           
Poděkování patří majitelům sousedních pozemků, společnosti TESCO a manželům Lettenmayerovým, za rychlost a vstřícnost při jednáních o řešení nepříjemné situace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…