Hradec Králové: Cyklistický závod uzavře centrum města

04.09.2017 16:48

S dopravní uzavírkou v centru města musí počítat obyvatelé a návštěvníci Hradce Králové první čtvrtek v září. Cyklistický závod Velká cena města Hradce Králové, který patří do společnosti prestižních akcí Calendaria Regina, na jeden den omezí vjezd automobilům do části města mezi Gočárovou a třídou Karla IV.

Hradec Králové: Cyklistický závod uzavře centrum města
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Trasa tradičního závodu letos povede z Ulrichova náměstí přes náměstí Svobody, 5. května, Masarykovo a Baťkovo a Mánesovou ulicí zpátky na Ulrichovo náměstí. Tento okruh budou cyklisté všech kategorií projíždět během čtvrtka 7. září. Pro bezpečný průběh a organizaci závodu bude od 8 do 20 hodin úplně uzavřená Gočárova třída v celém úseku mezi náměstím Svobody a křižovatkou Anička na druhém městském okruhu. Řidiči se zároveň nedostanou na Tylovo nábřeží mezi náměstími Svobody a 5. května, zákaz vjezdu bude i do Havlíčkovy ulice v části, která spojuje náměstí 5. května a Masarykovo. Tyto uzavírky pak zcela nebo částečně omezí provoz automobilů v dalších okolních ulicích.

Objízdná trasa Gočárovy třídy v obou směrech vede od křižovatky Anička přes třídu Karla IV., Tyršův most, Divišovu ulici na třídu Československé armády k Mostecké ulici. Uvedenou objížďku budou muset použít i řidiči jedoucí z Lipek či Labské Kotliny, kteří jsou zvyklí jezdit na malý městský okruh ulicemi V Lipkách a Šafaříkova.

Pro městskou hromadnou dopravu bude omezení provozu na Gočárově třídě platit až od 12 hodin, odpoledne budou linky MHD jezdit objízdnou trasou po třídě Karla IV. přes Tyršův most. V uvedený den po 12. hodině již nebude jezdit nová Zelená linka zdarma. Vozidla IZS a zásobování budou do uzavřených oblastí pouštěna v koordinaci s policií a organizátory.

Cyklistický závod Velká cena města Hradce Králové je součástí East Bohemia Tour, další podrobnosti najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…