Hradec Králové: Do ZUŠ Střezina se po roce vrátí stavbaři

22.06.2019 6:32

Odstranění suti z areálu Základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové, oplocení staveniště a dostavbu spojovací chodby by měla zajistit firma Matex HK. Předpokládaná cena je 1,5 milionu korun bez DPH.

Hradec Králové: Do ZUŠ Střezina se po roce vrátí stavbaři
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Stavět by se mělo začít v první polovině července. ČTK to řekli zástupci radnice. Do areálu ZUŠ se vrátí stavbaři po více než roce, půjde hlavně o úklid staveniště po předchozí stavební firmě. Škola několik měsíců funguje v provizoriu, což nedávno vyvolalo kritiku rodičů žáků a také pedagogů. Umělecká škola Střezina, kterou navštěvuje přes 2000 žáků, je největší ZUŠ v zemi a na svou moderní budovu čeká čtvrt století.

"S firmou Matex ještě nemáme uzavřenou smlouvu o dílo. Předpokládáme, že se tak stane do týdne. Práce by měly začít do pěti dnů od podepsání smlouvy," řekla ČTK mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Město by ještě letos chtělo začít s výstavbou parkoviště pro rodiče, kteří do školy vozí své děti. Soutěž na dodavatele prací pro nové parkoviště před hlavním vchodem do školy za odhadovaných 1,3 milionu korun bez DPH radnice ale dosud nevypsala.

Rekonstrukce tří objektů by mohla začít v roce 2020

Přestavba ZUŠ Střezina začala loni v lednu. Náklady měly činit asi 200 milionů korun. Práce ale nabraly zpoždění a radnice se rozhodla smlouvu se stavební firmou Prima ukončit. Firma na konci loňského června od kontraktu odstoupila, zdůvodnila to špatnou projektovou dokumentací předloženou městem. Letos v březnu firma městu předala staveniště zpět.

Radnice chce také revizi projektové dokumentace na tři ze sedmi objektů školy a při jejich přestavbě využít již vydané stavební povolení. "Výběrové řízení na revizi projektové dokumentace bylo již zahájeno," uvedla mluvčí radnice.

Podle radnice by rekonstrukce tří objektů mohla začít v roce 2020. Měla by se dít za provozu školy. Pro přestavbu zbylých čtyř objektů školy radnice projekt předělá od samého počátku, přičemž bude muset znovu požádat o územní rozhodnutí a stavební povolení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.