Hradec Králové: Do škol se vrátily necelé dva tisíce dětí

19.11.2020 18:35

Do hradeckých základních škol se včera vrátili žáci prvních a druhých tříd, jejich výuku znovu umožnilo ministerstvo zdravotnictví. Děti musí být vybavené rouškami a nemají hodiny zpěvu či tělesnou výchovu.

Hradec Králové: Do škol se vrátily necelé dva tisíce dětí
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V Hradci se otevřelo všech sedmnáct základních škol, tři z nich navíc v rozšířeném režimu – ZŠ Josefa Gočára, ZŠ Sever a ZŠ Štefcova, které mimo jiné fungují jako vybrané školy pro děti zdravotníků, lékárníků a dalších příslušníků bezpečnostních složek. Celkem tyto tři vybrané školy doposud navštěvovalo více než osmdesát dětí.

Anketa

Kdo byl lepší ministr zdravotnictví?

hlasovalo: 12133 lidí

„S otevřením škol nemáme naštěstí žádný problém, naopak, pedagogové se na děti velmi těšili. Všechny školy zvládají výuku pro děti prvních a druhých ročníků bez problému pokrýt. Děti by také měly mít zajištěné stravování. Přístup jednotlivých škol k návratů žáků už pak v dalších krocích ponecháváme na ředitelích. Pro rodiče bude v tuto chvíli nejlepší, aby sledovali webové stránky své školy, kde by se veškeré potřebné informace měli dozvědět,“ říká náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek. Žáci prvních a druhých tříd, kteří se dnes do škol vrátili, budou muset prozatím povinnou školní docházku absolvovat bez zpěvu a tělesné výchovy. Povinné je také nošení roušek.

V Hradci Králové také fungují tři školy ve speciálním režimu, kromě prvňáčků a druháků se zde stále budou určit děti zdravotníků, lékárníků, policistů, hasičů, vojáků a dalších příslušníků záchranných a bezpečnostních složek. Jedná se o ZŠ Josefa Gočára, ZŠ Sever a ZŠ Štefcova. „Nejprve byla v provozu pouze základní škola Josefa Gočára, ale museli jsme navýšit kapacity, tudíž jsme otevřeli další dvě školy. Celkem je navštěvuje přibližně více než 80 žáků, kteří mají speciální režim a skupiny dětí se mezi sebou nesmí potkávat,“ doplňuje náměstek Hanousek.

Téměř bez omezení stále také fungují hradecké mateřské školy, zavřena je pouze MŠ Mrštíkova pod ZŠ Štefcova. Znovu otevřená by mohla být už začátkem příštího týdne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…