Hradec Králové: Do vybavení školních jídelen půjdou miliony

02.07.2020 9:14

Některé hradecké základní školy čeká přes prázdniny změna ve vybavení školních jídelen. Do novinek bude investováno více než osm milionů korun, kdy polovinu zaplatí město a další polovinu si školy plánují hradit ze svých fondů.

Hradec Králové: Do vybavení školních jídelen půjdou miliony
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Finance ve výši dvou milionů pro ZŠ SNP, ZŠ Štefcova, ZŠ Pouchov, ZŠ J. Gočára, ZŠ Sever a ZŠ Mandysova schválili na svém zasedání zastupitelé města.

„V letošním roce jsme rozpočet školství posílili o patnáct milionů korun, které jdou přímo školám a školským zařízením. Z toho jsme deset milionů rozdělili do provozních výdajů škol podle počtu žáků a čtyři miliony určili na obnovu gastro vybavení ve školních jídelnách. Z tohoto fondu již byla na jaře schválena obměna vybavení školních jídelen v ZŠ Bezručova a ZŠ Milady Horákové ve výši 1,2 milionu korun,“ říká náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek.

Finance pro ZŠ SNP, ZŠ Štefcova, ZŠ Pouchov, ZŠ J. Gočára, ZŠ Sever a ZŠ Mandysova ve výši více než dva miliony korun schválili na svém zasedání zastupitelé města. „Většina těchto škol zahájí obnovu vybavení školních jídelen teď o prázdninách. Školám přispějeme především na pořízení moderních konvektomatů, multifunkčních pánví a dalšího vybavení,“ doplňuje Hanousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…