Hradec Králové: Dobrovolní hasiči z Plácek a Třebše budou mít nové cisterny

05.06.2018 10:48

Dvě nové cisternové stříkačky pořídí město Hradec Králové pro jednotky dobrovolných hasičů na Pláckách a v Třebši. Na nákup moderní techniky město získalo pětimilionovou dotaci od ministerstva vnitra a dva miliony od Královéhradeckého kraje. Předpokládaná cena dvou vozidel je celkem čtrnáct milionů korun.

Hradec Králové: Dobrovolní hasiči z Plácek a Třebše budou mít nové cisterny
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Nové cisternové automobilové stříkačky budou sloužit jako vozidla pro prvotní zásah při hašení požárů a pro záchranné práce při živelních pohromách a jiných mimořádných událostech. „Pořízením nových cisternových stříkaček se kvalitativně zvýší akceschopnost jednotek dobrovolných hasičů, především při likvidaci požárů v místních částech Hradce Králové nebo při společném nasazení s profesionálními hasiči,“ řekl Josef Janura, vedoucí odboru krizového řízení hradeckého magistrátu.

Vozidla budou moci k zásahu převézt šestičlennou posádku včetně řidiče a bude splňovat všechny moderní standardy hasičské techniky podobného typu. Cisterna bude mít kapacitu čtyři tisíce litrů vody a stříkačky budou plnit čerpadla s maximálním výkonem dva tisíce litrů za minutu.

Záměr nákupu těchto dvou vozidel dnes schválili městští radní, na konci června bude o této investici ještě rozhodovat hradecké zastupitelstvo. „Pokud se nám do konce prázdnin podaří vybrat dodavatele, nová technika by hasičům na Pláckách a v Třebši mohla sloužit od jara příštího roku,“ dodal Janura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…