Hradec Králové: Dopravu pro kraj zajistí BusLine. Radní vybrali dopravce

11.07.2019 16:42

Dopravní firmu pro poslední oblast autobusového tendru dnes vybrala Rada Královéhradeckého kraje. Společnost BusLine KHK bude obsluhovat oblast Hradecka. Kraj má v tuto chvíli vybrány dopravce pro všech osm oblastí, kde bude objednávat linkovou dopravu na dalších 10 let.

Hradec Králové: Dopravu pro kraj zajistí BusLine. Radní vybrali dopravce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Autobusovou dopravu na Hradecku zajistí společnost BusLine KHK. Jedná se o poslední, osmou oblast autobusového tendru, pro kterou jsme vybrali dopravce,“ sdělil první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy.

Kraj má v tuto chvíli vybrány dopravce pro všech osm oblastí:

  • Broumovsko – sdružení společností CDS Náchod a P-Transport,
  • Náchodsko – CDS Náchod,
  • Novoměstsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus,
  • Trutnovsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus,
  • Královédvorsko – BusLine KHK,
  • Jičínsko – BusLine KHK,
  • Rychnovsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus,
  • Hradecko – BusLine KHK.

V současné době se připravují materiály pro příští týden, kdy rada kraje znovu zasedne a bude jednat o vypořádání námitek, které kraj obdržel od třech účastníků soutěže. Zároveň v rámci zadávacího řízení veřejné zakázky Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) na návrh jednoho z uchazečů před časem zahájil řízení o přezkoumání soutěže. Kraj z toho důvodu nemůže uzavřít s vybranými dopravci smlouvy ve lhůtě 60 dnů od zahájení řízení.

„K zahájenému řízení na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže se Královéhradecký kraj v zákonné lhůtě vyjádřil. V tuto chvíli připravujeme všechny podklady pro vypořádání námitek. O výsledcích soutěže budeme více informovat po skončení probíhajících řízení,“ doplnil náměstek Červíček.

Královéhradecký kraj vypsal soutěž na zajištění veřejné autobusové dopravy loni v říjnu. Hodnota celé zakázky činí v maximální hodnotě 7,7 miliardy korun, a je proto nejnákladnější veřejnou soutěží v historii kraje. Tendr má zajistit autobusovou dopravu v celém Královéhradeckém kraji do roku 2030.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…