Hradec Králové: Fotbalový stadion město postaví, výběr stavební firmy chce ale připravit lépe

27.11.2018 9:16

Výběrové řízení na firmu, která bude stavět nový fotbalový stadion v Hradci Králové, město zruší a vypíše nové. Rozhodli o tom na svém dnešním zasedání hradečtí zastupitelé. Po prověření dokumentace a podmínek soutěže, která byla vyhlášená na konci října, chce vedení radnice celý projekt a výběrové řízení lépe připravit a vyvarovat se tak komplikacím v průběhu výběrového řízení i během samotné stavby. Nový výběr stavební firmy město předpokládá na jaře příštího roku.

Hradec Králové: Fotbalový stadion město postaví, výběr stavební firmy chce ale připravit lépe
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„V první řadě chceme znovu potvrdit, že fotbalový stadion Hradec Králové potřebuje a město jej chce postavit. Aby se to podařilo, musíme ale projekt a zadávací podmínky pro výběr stavební firmy připravit tak, jak je u takových soutěží běžné,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic. Vedení města si projektovou dokumentaci i samotné výběrové řízení nechalo prověřit a na základě zjištěných informací doporučilo zastupitelům výběr stavební firmy zrušit. „Máme důvodné pochybnosti o tom, jak je současná dokumentace zpracovaná a soutěž vypsaná, což by mohlo městu, potažmo stavbě samotné, s velkou pravděpodobností přinést mnoho komplikací. Proto jsme výběrové řízení zrušili ještě takto v počátku. Sice jeho nové vypsání o pár měsíců pozdržíme, jsme ale přesvědčeni, že nakonec bude nový fotbalový stadion v Hradci Králové stát ještě dříve a bude to město stát méně peněz, než kdyby se v soutěži pokračovalo podle původního zadání,“ dodává Bláha.

Město připravuje stavbu nového fotbalového stadionu v Hradci Králové, který by měl sloužit i jako multifunkční aréna pro pořádání kulturních akcí pod širým nebem. Součástí hlavní, západní tribuny bude zázemí pro klub, hráče, fanoušky a novináře. Stadion bude mít nová „lízátka“, typické osvětlení hrací plochy, která budou o něco nižší, ale pohledově stejná. Fotbalisté budou mít i nový trávník. Do hlavní části stadionu se bude nově vstupovat z Malšovické ulice od koupaliště Flošna, u tribun přibydou také parkoviště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…