Hradec Králové: Housenka zabaví děti na novém hřišti v Sukových sadech

16.05.2018 16:51

Malý kolotoč, závěsné nebo vahadlové houpačky, houpací misky a uprostřed veselá housenka, která nabídne celou řadu dalších možností pro dovádění dětí z hradeckého Pražského Předměstí. Město připravuje výstavbu nového dětského hřiště v Sukových sadech, v provozu by mělo být v polovině příštího roku.

Hradec Králové: Housenka zabaví děti na novém hřišti v Sukových sadech
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na nové dětské hřiště má město zpracovaný ideový návrh, jehož centrálním objektem by mělo být dlouhá šroubovice stočená mezi terénními vlnami. „Mohla by to být jakási housenka se vzdušnou kostrou, která umožní zavěšení dalších vnitřních a vnějších herních prvků,“ popsal záměr náměstek primátora Jindřich Vedlich, odpovědný za městské investice. Veselá hlava pak bude tvořit vstup do světa her.

Finální podobu hřiště, volbu herních prvků a jejich počty však navrhne konečný dodavatel stavby hřiště, který bude ve své nabídce vycházet právě z ideového návrhu. Město má na tuto investici připravených 1,2 milionu korun bez DPH. Soutěž na výběr firmy, která zpracuje i projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí a zároveň hřiště postaví, tento týden schválili městští radní. „Pokud vše z pohledu potřebných povolení stavby půjde bez komplikací, v polovině příštího roku by hřiště mohlo sloužit dětem,“ dodal Vedlich.

Požadavkem města je, aby herní prvky byly zaměřeny zejména na rozvoj pohybové obratnosti, tedy například žebříky, žebřiny, lezecké sítě, lezecké zdi, balanční chodník, lana nebo skluzavky. V okolí centrálního objektu „housenky“ budou terénní vlny, u kterých budou další herní prvky, jako závěsné nebo vahadlové houpačky, houpací misky nebo malý kolotoč. V prostoru bude samozřejmě i dostatek laviček pro rodiče.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…