Hradec Králové: Hradecké reprezentanty v menšinových sportech město podpoří patnácti miliony

01.06.2021 18:11

Vedle prvoligových fotbalistů a hokejistů hradecká radnice podporuje celou řadu dalších místních klubů, které město úspěšně reprezentují v dalších sportovních odvětvích, jako je basketbal, atletika, volejbal či pozemní hokej. Zastupitelé města včera schválili podmínky dotačního programu pro vrcholový a výkonnostní sport i pro následující sezónu 2021/2022, ze kterého bude možné vyčerpat až 15,3 milionu korun. Příjemce a výše jednotlivých příspěvků budou pak schvalovat na podzim tohoto roku. O dotaci budou moci žádat pouze kluby působící na území Hradce Králové, a to prostřednictvím městského dotačního portálu od 2. do 21. července.

Hradec Králové: Hradecké reprezentanty v menšinových sportech město podpoří patnácti miliony
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„V Hradci Králové máme řadu sportovních družstev, která ve své disciplíně dosahují výborných výsledků a úspěšně reprezentují naše město, za což jim patří velké poděkování. V souladu s koncepcí podpory a rozvoje sportu v Hradci Králové bude stejně jako v loňském roce vypsán dotační program zaměřený právě na podporu vrcholového a výkonnostního sportu v rámci kolektivů na sezónu 2021/2022,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Z dotačního programu, jehož pravidla včera schválili zastupitelé města, bude možné uvolnit až 15,3 milionu korun. „V minulých letech město podpořilo sportovní kolektivy reprezentující například basketbal, florbal, pozemní hokej, volejbal, squash, tenis nebo karate,“ dodává primátor.

Žádosti bude možné podávat od 2. do 21. července prostřednictvím městského dotačního portálu. Žadatel musí splňovat stanovené podmínky, například musí vykazovat pravidelnou sportovní aktivitu na území města nebo soutěžní činnost za organizaci působící v Hradci Králové. Stejně tak musí doložit originální potvrzení příslušného sportovního svazu nebo jiné zastřešující organizace o účasti v 1. nebo 2. nejvyšší dlouhodobé celorepublikové kolektivní soutěži pro období, na které je žádána dotace. „Bude možné žádat o dotaci do výše 80 % z celkových nákladů na vrcholový a výkonnostní sport. Jeden projekt či akce může být podpořen pouze v jednom druhu dotačního programu,“ upřesňuje náměstkyně primátora pro oblast městských dotací Monika Štayrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…