Hradec Králové: Hradečtí dobrovolní hasiči převzali nová vozidla

27.05.2021 15:53

Dva nové zásahové automobily dnes předalo město Hradec Králové dobrovolným hasičům z Malšovic a Březhradu. Pořízeny byly speciálně upravené dodávky, které umožní rychlejší zásah a přepravu více osob na místo. Za oba automobily zaplatilo město 1,65 milionu korun bez DPH.

Hradec Králové: Hradečtí dobrovolní hasiči převzali nová vozidla
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Práce dobrovolných hasičů si nesmírně vážíme a snažíme se je pravidelně podporovat. Nyní jsme jednotkám v Malšovicích a v Březhradě mohli předat nové automobily, které jim poslouží zejména k technických zásahům a k dopravě mužstva na místo zásahu. Vozy jsou vybavené technickými prostředky tak, aby hasiči mohli zasahovat u různých typů událostí, jako je například odstraňování následků povodní, větrných smrští a jiných technických zásahů,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Dva nové hasičské automobily jsou dodávky značky Fiat, v zavazadlovém prostoru jsou vybavené vestavbou pro požární technické prostředky.

Loni město kompletně zrekonstruovalo zázemí dobrovolných hasičů v Plotištích nad Labem na severozápadním okraji Hradce Králové. Vyměněna byla okna, došlo k zateplení místností a vybudováno bylo nové sociální zařízení se sprchou. Ke stávajícímu objektu se navíc přistavěla nová část, kde jsou šatny se sociálním zařízením. Prostory se také rozšířily o zasedací místnost, kterou může začít využívat i komise místní samosprávy. Rozsáhlá rekonstrukce vyšla město na 6,4 milionu korun bez DPH.

Na území města Hradec Králové je celkem jedenáct sdružení Sboru dobrovolných hasičů (SDH). V kategorii jednotky požární ochrany JPO III jsou zařazeny jednotky SDH Svinary, Třebeš, Plácky, Malšova Lhota, Plačice a Březhrad, v kategorii JPO V je zařazena jednotka SDH Malšovice. V dalších místních částech Pouchov, Plotiště nad Labem, Rusek a Piletice jsou zřízeny požární hlídky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…