Hradec Králové: Infekční odpad a jeho sběr

27.07.2022 15:33 | Tisková zpráva

V denních i nočních hodinách se hlídky městské policie zaměřují na kontrolu míst, kde byl v minulosti zjištěn injekční materiál. Cílem je nejen vyčistit město od nebezpečného infekčního materiálu, ale především i kontrola dětských hřišť a pískovišť.

Hradec Králové: Infekční odpad a jeho sběr
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Díky tomu také neevidujeme na území Hradce Králové žádné zranění a dbáme tak na bezpečí našich dětí. K tomu přispívá i koncepční výuka a preventivní programy pro děti, pořádané oddělením prevence kriminality. Za loňský rok  bylo nalezeno a předáno k likvidaci 1186 stříkaček. Od letošního ledna evidujeme zatím 751 kusů.

Strážníci doporučují

V případě nálezu injekčního materiálu okamžitě kontaktujte tísňovou linku 156. V žádném případě se nedotýkejte ani ho nezahazujte do odpadkového koše! Zabraňte ostatním v jakékoli manipulaci s tímto infekčním materiálem.

Strážníci, vybaveni bezpečnostními pomůckami, přijedou na místo, stříkačku i s jehlou bezpečně umístí do speciálního kontejneru a převezou k odborné likvidaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…