Hradec Králové: Kompletní rekonstrukce se dočká Hlavní ulice v Novém Hradci

28.02.2020 10:51

Město Hradec Králové chystá kompletní opravu Hlavní ulice, která je místní páteřní komunikací mezi Roudničskou a Brněnskou ulicí. Kromě oprav chodníků a silnice dojde také na veřejné osvětlení, obnovu zeleně a rekonstrukci zastávky MHD Kluky.

Hradec Králové: Kompletní rekonstrukce se dočká Hlavní ulice v Novém Hradci
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Rada města schválila zadávací podmínky, začátkem března je ještě bude schvalovat zastupitelstvo. Výběrové řízení na zhotovitele by pak mohlo být vypsáno ještě během března. Do konce května by mohla být podepsaná smlouva se zhotovitelem, jehož výběr by orgány města schválily do léta, aby práce začaly během letních prázdnin. Hodnotu veřejné zakázky určí až nabídka vybraného dodavatele.

„Rekonstrukce bude rozdělena do dvou etap a zahájena ihned po nabytí účinnosti smlouvy s vysoutěženým dodavatelem, což v tuto chvíli předpokládáme během letních prázdnin. Nejprve se začne úsekem od zástavby Hlavní ulice směrem od Roudničské ulice přes rockový klub U Cikána k točně MHD Kluky. Poté bude plynule navazovat další etapa na druhou stranu až po ulici Národních Mučedníků. Kompletní oprava včetně kolaudačního řízení by mohla být hotová v první polovině roku 2022,“ popisuje náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha. Do stavby jsou zároveň zahrnuty rekonstrukce veškerých místních a účelových komunikací, které propojují Hlavní ulici s ulicemi Pod Vodárnou, K Hvězdárně a K Cikánu. „Předpokládanou hodnotu rekonstrukce jsme se rozhodli nezveřejňovat, a tedy neuvádět ji ani v zadávacích podmínkách. Věříme, že tímto krokem máme větší šanci získat rozumné nabídky a naopak eliminovat ty, které by byly schválně přemrštěné,“ vysvětluje náměstek Bláha. V rámci kompletních rekonstrukcí dojde také k obnově zeleně nebo instalaci nového veřejného osvětlení. Rekonstrukce se dočká také konečná zastávka MHD Kluky.

Již od března začnou Vodovody a kanalizace Hradec Králové v Hlavní ulici stavět splaškovou kanalizaci. Vzhledem k zahájení těchto prací bude od 2. března do konce října platit změna na trase MHD linky č.1. Vynechané budou zastávky Domov důchodců a Kluky Planetárium. Náhradními zastávkami budou Biřička a Kluky. První ranní spoj z přesunuté zastávky Kluky bude odjíždět ve 4:55 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…