Hradec Králové: Koupaliště Flošna ukončilo svoji třináctou letní sezónu

16.09.2022 8:35 | Tisková zpráva

Letošní letní sezóna na koupališti Flošna v Hradci Králové, která byla zahájena 20. května včera po bezmála čtyřech měsících skončila. Během této doby koupaliště navštívilo téměř 84 tisíc návštěvníků. Ačkoliv návštěvnost minulé sezóny tak byla překonána o 41 %, a to zejména s ohledem na loňská covidová opatření, byla letošní sezóna nakonec průměrná. Rekord v návštěvnosti padl v roce 2018, kdy na koupaliště během této sezóny dorazilo více než 119 tisíc návštěvníků. Naopak nejhorší rok byl právě rok minulý, kdy koupaliště navštívilo 59 tisíc lidí.

Hradec Králové: Koupaliště Flošna ukončilo svoji třináctou letní sezónu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Třináctá letní sezóna byla návštěvnostně tou nejvyrovnanější sezónou v historii areálu, který byl otevřen v květnu 2010. Návštěvnost v jednotlivých měsících, byla téměř totožná, červnová návštěvnost přesáhla 25 tisíc návštěvníků, červencová skončila těsně pod 28 tisíci a v srpnu navštívilo koupaliště 28 tisíc návštěvníků. A co je podstatné, během letošní sezóny nedošlo k žádným vážným úrazům a ošetřovány byly pouze drobnosti, jako jsou odřeniny a třísky.

Na konci srpna byla ve vstupu na koupaliště nainstalována automatická bezobslužná pokladna, kde si mohou návštěvníci nabíjet čipové hodinky a zakupovat vstupné. Pokladna je využívána návštěvníky hned od prvního dne instalace a v příští sezóně urychlí odbavování návštěvníků při vstupu na koupaliště. Mimo letní sezónu bude pokladna sloužit návštěvníkům Wellness studia Flošna, squashe, restaurace a fitness, protože tyto části areálu koupaliště Flošna jsou v provozu po celý rok.

Provozovatel koupaliště, Správa nemovitostí Hradec Králové, již nyní začíná připravovat další sezónu. Na příští rok je naplánováno rozšíření zastíněné plochy u dětského bazénu, přemístění dětského hřiště do klidnější části areálu a doplnění herních prvků na dětském hřišti. Ještě v říjnu by mělo být vypsáno výběrové řízení na zhotovitele této akce a vše by mělo být hotové před zahájením sezóny v příštím roce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…