Hradec Králové: Kulturní organizace město podpoří téměř 2,4 miliony

06.02.2024 16:28 | Tisková zpráva

Město navýšilo objemy peněz v dotačních programech a projevilo se to již nyní při schvalování dotací na činnost kulturních organizací, kde je meziroční nárůst 980 tisíc korun. V letošním roce je podpořena činnost 33 subjektů z celkových 35, které usilovaly o dotace z Fondu na podporu veřejně prospěšných projektů. Ti všichni v hodnocení dosáhli potřebného počtu bodů. Dotace obdrží například Dechový orchestr města Hradce Králové nebo KK3 Klub konkretistů, kontrapunkt, pěvecké sbory či Unie výtvarných umělců.

Hradec Králové: Kulturní organizace město podpoří téměř 2,4 miliony
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Projekty od žadatelů byly zhodnoceny jak po stránce formální, tak i věcné. Dotace na činnost kulturních organizací jsou v celkové výši přes 2,3 milionu korun. „Schváleno bylo také poskytnutí dotací pro Královéhradecká nábřeží. V prvním kole obdrží deset projektů 845 tisíc korun. V neposlední řadě bylo odsouhlaseno pro první kolo dotační výzvy také téměř 1.3 milionu korun na rozvoj cestovního ruchu pro 16 projektů,“ říká náměstkyně primátorky pro oblast kultury a cestovního ruchu Ilona Dvořáková. Všichni, kteří žádají o dotace, musí dosáhnout minimálně 70 bodů ze 100 možných.

Již nyní je na dotačním portálu města zveřejněn dvouletý dotační program určený k podpoře akcí konaných v roce 2025 při příležitosti výročí 800 let od první písemné zmínky o Hradci Králové. Žadatelé se tak mohou v předstihu seznámit s podmínkami, a zejména kreativními principy programu. Podávat žádosti bude možné od 12. února do 12.dubna letošního roku v kole prvním, a následně ještě na přelomu srpna a září v kole druhém. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

7:17 Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

Profesionální hasiči z litoměřické stanice a pracovníci technických služeb města vytáhli nefunkční č…