Hradec Králové: Město bude losovat zájemce o pronájem městských bytů

18.11.2021 14:51 | Tisková zpráva

V pondělí byl poslední den, kdy mohli zájemci o pronájem startovacích bytů a zvýhodněných bytů pro rodiny s dětmi v Hradci Králové podávat své žádosti. Na magistrát jich dorazilo celkem 580.

Hradec Králové: Město bude losovat zájemce o pronájem městských bytů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Největší zájem byl o byty s dispozicí 2+KK, naopak nejméně žádostí město přijalo na pronájem bytů pro rodiny s dětmi. O všechny typy bytů proběhne v listopadu a prosinci veřejné losování.

„Ačkoliv byl počet zájemců o něco menší, než při předchozím přijímání žádostí v loňském roce, budeme muset i letos přistoupit k veřejnému losování. Vítězný uchazeč bude mít možnost si konkrétní byt prohlédnout, a pak sdělit odboru správy majetku města, zda na něj chce uzavřít nájemní smlouvu. V případě jeho nezájmu bude osloven další vylosovaný. První nájemní smlouvy budou uzavírány od prosince,“ říká náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek.

V následujících měsících se bude postupně uvolňovat zhruba šest desítek startovacích bytů, na jejich pronájem přijal magistrát 489 žádostí. Převládala poptávka po bytech s dispozicí 2+KK, o něž projevilo zájem 364 žadatelů. Na byty o velikosti 1+KK pak dorazilo 125 žádostí. Uvolněné startovací byty se nacházejí v lokalitách Svatojánská a Stromovka, na Gočárově třídě 760, v ulicích Urxova 296, Pod Zámečkem 1835, 1836 a 1837, Rybova 1898 a Divišova 830.

Veřejné losování proběhne 22. listopadu od 15 hodin ve velkém sále Adalbertina a bude provedeno zástupcem odboru interního auditu a kontroly.

O zvýhodněný pronájem bytů určených pro rodiny s dětmi požádalo 91 zájemců. Byty se nacházejí na Gočárově třídě 760, v Divišově ulici 830, Jungmannově 1395, Pod Zámečkem 1836, Gagarinově 588, Střelecké 748 a na Dukelské třídě 812. I v tomto případě se uskuteční losování, a to 6. prosince v 15 hodin v zasedací místnosti číslo 94 v levém křídle budovy magistrátu. Pro případ, že s vítězem losování nájemní smlouva nebude uzavřena, budou losováni pro každý byt dva náhradníci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.