Hradec Králové: Město bude losovat zájemce o pronájem městských bytů

18.11.2021 14:51 | Tisková zpráva

V pondělí byl poslední den, kdy mohli zájemci o pronájem startovacích bytů a zvýhodněných bytů pro rodiny s dětmi v Hradci Králové podávat své žádosti. Na magistrát jich dorazilo celkem 580.

Hradec Králové: Město bude losovat zájemce o pronájem městských bytů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Největší zájem byl o byty s dispozicí 2+KK, naopak nejméně žádostí město přijalo na pronájem bytů pro rodiny s dětmi. O všechny typy bytů proběhne v listopadu a prosinci veřejné losování.

„Ačkoliv byl počet zájemců o něco menší, než při předchozím přijímání žádostí v loňském roce, budeme muset i letos přistoupit k veřejnému losování. Vítězný uchazeč bude mít možnost si konkrétní byt prohlédnout, a pak sdělit odboru správy majetku města, zda na něj chce uzavřít nájemní smlouvu. V případě jeho nezájmu bude osloven další vylosovaný. První nájemní smlouvy budou uzavírány od prosince,“ říká náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek.

V následujících měsících se bude postupně uvolňovat zhruba šest desítek startovacích bytů, na jejich pronájem přijal magistrát 489 žádostí. Převládala poptávka po bytech s dispozicí 2+KK, o něž projevilo zájem 364 žadatelů. Na byty o velikosti 1+KK pak dorazilo 125 žádostí. Uvolněné startovací byty se nacházejí v lokalitách Svatojánská a Stromovka, na Gočárově třídě 760, v ulicích Urxova 296, Pod Zámečkem 1835, 1836 a 1837, Rybova 1898 a Divišova 830.

Veřejné losování proběhne 22. listopadu od 15 hodin ve velkém sále Adalbertina a bude provedeno zástupcem odboru interního auditu a kontroly.

O zvýhodněný pronájem bytů určených pro rodiny s dětmi požádalo 91 zájemců. Byty se nacházejí na Gočárově třídě 760, v Divišově ulici 830, Jungmannově 1395, Pod Zámečkem 1836, Gagarinově 588, Střelecké 748 a na Dukelské třídě 812. I v tomto případě se uskuteční losování, a to 6. prosince v 15 hodin v zasedací místnosti číslo 94 v levém křídle budovy magistrátu. Pro případ, že s vítězem losování nájemní smlouva nebude uzavřena, budou losováni pro každý byt dva náhradníci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

22:09 Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

I když berou průměrnou mzdu a na účtu jim přistane třeba třicet tisíc čistého, polovička platu padne…