Hradec Králové: Město finančně odmění učitele, kteří pomáhali v nouzovém stavu

19.05.2021 17:35

Během nouzového stavu fungovaly v Hradci Králové jen některé vybrané školy, které se staraly o děti pracovníků složek integrovaného záchranného systému či zaměstnanců sociálních služeb. Jednalo se o základní školy Sever, Štefcova a Josefa Gočára, a také mateřskou školu Veverkova. Město nyní poskytne finanční odměny pedagogům z těchto škol, dohromady ve výši více než 150 tisíc korun.

Hradec Králové: Město finančně odmění učitele, kteří pomáhali v nouzovém stavu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Odměněno bude celkem 44 pedagogů, kteří pomáhali vyučovat a zajišťovat provoz škol během období nouzového stavu.

„Školy a jedna školka fungovaly pro děti a žáky zaměstnanců bezpečnostních složek, obecní policie, zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a příslušníků ozbrojených sil. Díky vstřícnému přístupu a zodpovědnosti pedagogů mohli rodiče těchto dětí nadále pokračovat v plnění svých pracovních povinností v době koronavirové krize. Za jejich přístup, odhodlání a péči jim velmi děkujeme,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. O výši odměn včera rozhodli radní města na svém zasedání, celkem bude mezi 44 pedagogů rozděleno více než 150 tisíc korun.

V Hradci Králové se začátkem tohoto týdne vrátili do základních a mateřských škol všichni žáci, rotační výuka byla zrušena. „Je třeba poděkovat také všem pedagogům, kteří pravidelně a řádně zajišťovali online formu výuky pro své žáky a připravili je na návrat do školních lavic. Díky jejich péči proběhl tento návrat bez komplikací,“ doplňuje primátor.

Město Hradec Králové je zřizovatelem 17 základních škol, které navštěvuje téměř devět tisíc žáků. Stejně tak město zřizuje 33 pracovišť mateřských škol, do kterých chodí zhruba 2800 dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…